Nou increment retributiu aCCOOnseguit

Com a resultat de l’acord que CCOO va signar el 19 d’octubre de 2022 amb el Govern Estatal per a tot el personal treballador públic, es va realitzar una pujada salarial del 3,5% l’any 2022, aquest any 2023 un 2,5% al gener,  un 0,5 vinculat a l’IPC i un altre 0,5% vinculat al creixement del PIB i un 2,5% l’any 2024. 

Aquest novembre es farà efectiu l’increment del 0’5% vinculat a la dada de creixement de l’IPC acumulat.

L’augment  és retroactiu amb el pagament dels endarreriments des del gener, és a dir un 0,5% més al mes a afegir al 2’5% que ja se’ns havia apujat el sou originalment aquest 2023. Al mes de febrer es publicarà el PIB espanyol del 2023 i si, com tot sembla indicar, arribem al 2’1%, es pujarà un altre 0’5% retroactiu des del gener del 2023, amb el que l’increment total del 2023 haurà estat del 3’5%. A més, al gener del 2024 s’incrementarà el salari un 2% més un 0’5% a l’octubre en funció de l’IPC.

Des de CCOO continuarem treballant per aconseguir incrementar el reconeixement de la tasca docent i per a millorar les condicions retributives i laborals del personal docent: fer realitat la reducció de l’horari lectiu i la jornada de 35 hores setmanals com marca també l’acord, implementar la jubilació parcial, pujar de nivell els cossos docents, millorar totes les ràtios, millorar la salut laboral del personal docent,  reduir la burocratització i moltes altres qüestions.

Per tal que tot això sigui possible hem traslladat al parlament una iniciativa legislativa popular per tal que el 6% del pressupost de la Generalitat es dediqui a educació. 

Sense recursos les polítiques educatives són brindis al sol, necessitem recursos per garantir una educació pública i de qualitat.

Totes i tots junts tenim, sens dubte, el poder de canviar les coses.

#TindremEl6%

#ElPoderDeCanviarHoTot

Acord Signat Per Ccoo 19 10 2022