CCOO signa amb el Govern un acord per destinar més de 110 M€ a potenciar la FP a Catalunya per als pressupostos de 2024

Fem acords per millorar les condicions del professorat i l’accés a l’FP!

Gràcies a l’acord que ha signat CCOO i UGT amb el Govern de la Generalitat, en el si del Consell del Diàleg Social, s’ha aprovat un paquet de 19 mesures en l’àmbit de la formació i la qualificació professionals on s’estipula destinar més de 110 milions d’euros a diferents partides orientades a impulsar polítiques públiques per millorar i potenciar la FP a Catalunya. 

Un punt molt rellevant per les condicions del professorat d’FP és destinar 33 milions d’euros a l’equiparació salarial efectiva de tot el professorat tècnic de la Formació Professional. CCOO no ens conformem i lluitem des de fa temps per incloure en l´equiparació a tot el professorat del cos a extingir de PTFP, del nou cos de Professorat Especialista en Sectors Singulars de Formació Professional i del cos de Mestres de Taller d’Arts Plàstiques i Disseny.

Aquesta demanda històrica ja es va incloure dins del preàmbul de l´acord de la planificació de l´FP signat per CCOO el març de 2023 . Així tot aquest temps ho hem recordat i hem exigit a la mesa sectorial del Departament d’Educació el seu compliment.

També s’estima dedicar 2,7 milions d’euros a la transformació funcional i tecnològica de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) del 2024 al 2026. A més, en l’exercici 2024 es faran actuacions per valor de 140.000 euros en el mòdul de secretaria acadèmica per tal de resoldre els problemes amb el programari informàtic, entre d’altres.

CCOO denunciem des de fa anys l’infrafinançament i l’estancament crònic de l’IOC i  hem  exigit repetidamente els recursos per garantir el dret a l’educació a distància de tota la ciutadania, en concret l’accés a la Formació Professional no presencial. Per això celebrem que aquest acord reculli part de les nostres demandes. Considerem que aquest acord és un primer pas perquè l’IOC s’encamini a recuperar el paper capdavanter i d’innovació que el va caracteritzar des del primer moment.

Aquestes i altres mesures mesures relacionades amb l’FP educativa que es recullen a l’acord, com ara inversions als centres públics d´FP, millores de les condicions laborals i l’increment del personal en 490 nous professionals entre persones orientadores per a l’FP integrada, consoliden la participació de CCOO en la fase inicial d’elaboració dels comptes de la Generalitat de Catalunya per a l’exercici vinent. 

CCOO esperem que fruit del diàleg entre grups parlamentaris i Govern sigui possible i es materialitzi aquest acord en l’aprovació final dels pressupostos per al 2024.