Postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores

Postgrau Analisi Del Capitalisme I Politiques Transformadores

La UAB i la UB, juntament amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, organitzen el Postgrau en Anàlisi del Capitalisme i Polítiques Transformadores. Es tracta d’una Diplomatura de Postgrau de durada anual i modalitat presencial dirigida a estudiants universitaris, a persones amb titulació acadèmica (llicenciades, graduades, doctores etc) i a persones vinculades a l’associacionisme polític i social, a les institucions i administracions públiques.

Aquesta formació forma part de l’itinerari formatiu que tenim a CCOO per a persones afiliades i compromeses en diferents òrgans de participació sindical i, a la vegada, oferim l’oportunitat de poder fer-la a aquelles persones afiliades per la seva formació personal.

L’objectiu del postgrau en Idees i Experiències Polítiques Transformadores és que es coneguin les principals idees polítiques transformadores de l’època contemporània: socialisme, anarquisme, sindicalisme, ecologisme i feminisme. Aproximar-se a altres idees i teories polítiques més recents. Així com les experiències històriques i actuals més rellevants en els quals s’han desplegat els projectes polítics transformadors.

S’hi tractaran les principals idees del republicanisme, del socialisme, de l’anarquisme, de l’ecologisme, del feminisme, de les teories de la justícia i del comú. S’analitzaran el capitalisme, els treballs, el sindicalisme i les polítiques socials tradicionals com les propostes més recents. I s’explicaran els processos polítics i socials més rellevants, històrics i actuals, en els quals s’han desplegat els projectes polítics transformadors.

Objectius

Conèixer les principals idees del republicanisme, del socialisme, de l’anarquisme, de l’ecologisme, del feminisme, de les teories de la justícia i del comú; les característiques del capitalisme, dels treballs, del sindicalisme i de les polítiques socials tradicionals així com de les propostes més recents; i els processos polítics i socials més rellevants, històrics i actuals, en els quals s’han desplegat els projectes polítics transformadors.