EL GOVERN DE LA GENERALITAT, COM L’ESPANYOL, NO NEGOCIA LES CONDICIONS LABORALS DELS SEUS TREBALLADORS I TREBALLADORES

Avui 8 de novembre de 2021, la Generalitat ha convocat la Mesa General de negociació dels empleats i empleades públiques. Tal com vam denunciar respecte al Govern d’Espanya, la Generalitat també obvia la negociació col·lectiva, duent a terme una reunió exclusivament informativa.

Així, ens expliquen que se’ns incrementaran les retribucions un 2%, el que perpetua la pèrdua de poder adquisitiu de les treballadores i treballadors de les administracions públiques. Una pèrdua que supera, de llarg, els 18 punts de capacitat de compra a Catalunya durant la passada dècada, la de l’austeritat extrema. Una pèrdua que només s’ha compensat, lleugerament, quan s’ha posat en valor la negociació col·lectiva i s’han arribat a acords sindicals.

Portem, doncs, dos anys en els quals els governs espanyol i català castiguen amb pèrdua de poder adquisitiu a les persones que hem mantingut els serveis públics per garantir els drets de ciutadania. Una pèrdua de poder de compra que continua empitjorant una demanda interna que és clau per aconseguir la recuperació del PIB.

A la reunió, CCOO hem exigit també la retirada de l’article 43.2 de la Llei de Mesures d’acompanyament dels pressupostos. Aquesta proposta d’article institucionalitza el silenci administratiu negatiu davant de les peticions dels treballadors i treballadores de la Generalitat, cosa que genera una indefensió absoluta davant la nostra empresa.

Per altra banda, l’Administració ens ha traslladat informació sobre la propera Oferta Pública d’Ocupació ordinària (al marge de l’extraordinària de consolidació). Quantifiquen en 5152 places i sopessen criteris de distribució entre els diferents cossos, però sense haver-nos enviat informació prèvia per poder-la analitzar, en una nova manca de cultura de negociació col·lectiva.

[pdf-embedder url=”https://educaccio.wpsysadmin.dev/wp-content/uploads/2021/11/full-AP-8-nov.pdf” title=”full AP 8 nov”]