Mobilització per una educació inclusiva real, amb garanties i amb recursos

El dissabte 2 de desembre la plaça Sant Jaume de Barcelona va acollir centenars de persones convocades pel MICEC, el Moviment per la inclusió de la comunitat educativa de Catalunya, amb l’objectiu de reclamar una educació inclusiva real ja

Des de CCOO Educació s’ha donat suport a aquestes mobilitzacions des del primer moment, en tant que es comparteixen objectius amb les més de vint-i-cinc entitats que formen el MICEC. Així, durant la concentració es van poder escoltar càntics i proclames unitàries que assenyalaven al govern de Catalunya i li demanaven que “no deixin enrere als més vulnerables i que no segueixin permetent la seva segregació”. Tot plegat, recollit en el manifest unitari que podeu llegir aquí.

Durant els discursos, la secretària general de CCOO Educació, Teresa Esperabé, va exigir la internalització de tot el personal educatiu que treballa als centres per l’educació inclusiva. Segons va assenyalar el cas més escandalós és el de les vetlladores, les quals depenen d’empreses que precaritzen les seves condicions laborals, malgrat i la important tasca que fan. Juntament amb això es va reclamar un pressupost digne que permeti tenir els recursos necessaris, així com una baixada de ràtios generalitzada, incloent-hi, també, l’educació secundària.

Galeria d’imatges:

Vídeo amb el discurs de la Teresa Esperabé: