CCOO- Educació dóna suport a la concentració del 2 de desembre en defensa d’una Escola Inclusiva real i amb garanties

Arrel de la mobilització del passat 10 d’octubre davant el Departament d’Educació sota el lema #PetemElDepartament ha nascut el MICEC, el Moviment per la inclusió de la comunitat educativa de Catalunya, amb l’objectiu de reclamar una educació inclusiva real ja.

Des de CCOO hem donat suport des del primer moment a un model d’Escola Inclusiva REAL, amb garanties, amb els recursos i els professionals necessaris, i és per això que conjuntament amb més de 25 associacions i organitzacions de la Comunitat Educativa de Catalunya, hem decidit convocar una concentració el proper dissabte 2 de desembre a les 12h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

Des de CCOO i la resta organitzacions adherides al MICEC exigim al Departament d’Educació UNA EDUCACIÓ INCLUSIVA REAL JA!!! i per això, entre d’altres coses reclamem: 

  1. Destinar el 6% del PIB per a l’educació.
  2. Un pla d’acció urgent, amb dotació econòmica, sobre el desplegament del decret d’escola Inclusiva, a fi que es garanteixi la participació de tot l’alumnat en condicions d’equitat i igualtat d’oportunitats durant l’horari lectiu i no lectiu al centre educatiu (menjador, sortides, colònies, lleure).
  3. Desplegament i implementació de les mesures i suports intensius per atendre les necessitats dels alumnes més vulnerables de la població escolar.
  4. La dotació suficient de professionals especialistes.
  5. El desplegament real i la implementació de mesures i suports universals que possibiliten que TOT l’alumnat pugui participar i progressar en totes les situacions o contextos d’aprenentatge.
  6. La baixada de les ràtios escolars com la primera de les mesures universals.
  7. L’increment de les plantilles docents i de personal laboral d’atenció educativa,
  8. L’increment de les plantilles dels Serveis Educatius que assessoren a les famílies i els centres educatius i donen atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials. 
  9. El compliment de la LEC amb la internalització de les vetlladores com personal tècnic de suport educatiu.

En resum un sistema educatiu que no exclogui a ningú i on tot l’alumnat se sent acollit, atès i respectat. I on tothom pot desenvolupar de la millor manera les seves capacitats, més enllà dels condicionants físics, intel·lectuals, sensorials, socials o culturals de l’alumnat.

Podeu descarregar-vos el manifest i el cartell de la concentració

Whatsapp Image 2023 11 09 At 10 18 48 Am

US ESPEREM EL 2 DE DESEMBRE!!!