Publicats els reials decrets de títols de Formació Professional al BOE

Ahir 28 de maig es van publicar al BOE els reials decrets pels quals es modifiquen els títols de Formació Professional de Grau Bàsic, Mitjà, Superior i els cursos d’especialització, i els seus ensenyaments mínims, que el Consell de Ministres va aprovar la setmana passada.

Com venim denunciant des de CCOO aquests reials decrets arriben molt tard i amb manca de negociació col·lectiva, deixant al professorat en una situació de gran incertesa per afrontar l’inici de curs. 

Després d´un curs marcat per la sensació de poca coordinació entre administracions, restem a l´espera que es publiquin els decrets catalans que concretaran la normativa estatal i que a mesa sectorial de 17 de maig, se’ns va informar que la seva publicació serà, previsiblement, la primera setmana de juny, després de la publicació dels RD estatals.

Des de CCOO reiterem que és imprescindible cuidar i reforçar els centres i el professorat d’FP, augmentar els seus recursos i el seu reconeixement. És necessari assegurar l´augment de l´oferta pública, l’increment de plantilles i millorar horaris i condicions laborals.