Catàleg de recursos

La Fundació Pau i Solidaritat, des de la seva constitució el 1991, per part del sindicat Comissions Obreres de Catalunya, té com a centre de la seva actuació la defensa dels Drets Humans Laborals arreu del món.La Fundació Pau i Solidaritat realitza accions de cooperació pel desenvolupament en els països on es detecta una major vulneració dels drets humans laborals, així com campanyes de sensibilització i educació pel desenvolupament per tal de sensibilitzar els treballadors i treballadores del nostre país. Totes les nostres actuacions van encaminades a visibilitzar i a disminuir les desigualtats vigents a escala mundial. El nostre concepte de solidaritat incorpora necessàriament la lluita centenària del sindicalisme de classe i democràtic al nostre país en defensa dels drets laborals i sindicals a nivell internacional, com part de la lluita més general per la igualtat, la democràcia i els drets humans. La cooperació sindical i transformadora és aquella que canvia les relacions de dependència econòmica, d’explotació laboral, de manca d’igualtat, de menyspreu de la dignitat; aquella que actua sobre les causes de les injustícies i fomenta la solidaritat.La cooperació sindical i transformadora la construïm entre totes i tots. En vols ser part? Et proposem diferents alternatives. Fes una ullada!

CONSULTA EL NOSTRE CATÀLEG:

Les treballadores domèstiques migrants al Líban

Aquesta exposició acosta la realitat de les treballadores domèstiques migrants al Líban sotmeses a la kafala  i com la cooperació sindical ha contribuït a garantir la defensa efectiva dels seus drets.  

Dades tècniques   Demana-la  

Dona i treball

Aquest documental analitza la situació de les dones treballadores a Colòmbia, especialment les que s’ocupen en els sectors més precaritzats.     Tràiler   Demana’l  

INDIGNALAND

Indignaland és la terra del treball indigne, on l’explotació i l’exclusió s’estenen amb la complicitat de governs i empreses: hores de treball infinites, precarietat laboral, treball infantil i discriminació de gènere. És la terra on la veu del moviment sindical se silencia amb la violència. Un desert sense drets ni humanitat, on les persones no valen res i tot s’hi val.
Dades tècniques   Demana’l  

L’Agenda 2030 des de la visió sindical El treball digne com a motor d’impuls dels ODS

En aquesta exposició  volem acostar l’Agenda 2030 des de la visió sindical. Per això s’identifiquen els principals reptes per al sindicalisme per a la seva consecució i la centralitat i la legitimitat del moviment sindical per aconseguir-ho.  

Dades tècniques   Demana’l  

Participació en fires o mostra d’entitats. 

Si heu de participar en una fira o una mostra d’entitats, podeu sol·licitar materials per a les vostres paradetes.  

Demana’l  

Cooperació sindical:solidaritat i compromís 

Amb aquesta exposició volem difondre les raons per les quals les organitzacions sindicals actuem  en l’àmbit de la cooperació  i la importància i resultats de la cooperació sindical.  

Dades tècniques   Demana-la  

Treballadores del món

Aquest documental analitza la situació de les dones a Catalunya, Colòmbia, Egipte, Palestina i els Balcans.    

Tràiler   Demana’l  

Dona i treball.Una història de precarietat i lluita

Aquesta exposició analitza la situació de vulnerabilitat i precarietat  de les dones colombianes i la importància del seu empoderament sindical, laboral i social per fer-hi front.
    Dades tècniques   Demana-la  

L’Agenda 2030 a Colòmbia: ODS 5 i ODS 8  

En aquesta exposició volem donar a conèixer la situació actual a Colòmbia en relació a l’ODS 5 i 8 i la importància del moviment sindical per contribuir a la consecució efectica dels ODS. 
Dades tècniques   Demana’l  

Violència antisindical

Aquesta exposició fa un recorregut a la violència antisindical que es perpetra cada dia al món contra els defensors i defensores dels drets humans laborals i contra la classe treballadora.  Al llarg de l’exposició es poden conèixer casos de violència  antisindical d’aquí i del món.   Dades tècniques   Demana’l