Torna el Sambori per fomentar la creació artística i cultural als centres educatius

El Sambori és un projecte d’Òmnium cultural que consisteix a fomentar la creació de propostes artístiques i culturals de creació i autoria col·lectives a centres educatius del territori, amb l’objectiu de fomentar l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana, defensant la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives. El projecte està adreçat a l’alumnat que cursi educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà en centres educatius de Catalunya, la Franja, Andorra, la Catalunya Nord o l’Alguer durant el curs 2022-2023.

Mostres Sambori
Durant el mes d’abril de 2023, les seus territorials d’Òmnium organitzaran actes festius en els quals es reconeixeran totes les creacions. Una oportunitat per celebrar i mostrar les creacions juntament amb tots els participants, les famílies i la comunitat educativa.

Festa Sambori
La festa Sambori és un acte de reconeixement per totes i tots els participants del Sambori, per posar en valor el temps i l’esforç que han dedicat a la creació de les creacions col·lectives. És l’acte de culminació del Sambori i tindrà lloc el mes de maig de 2023.

El Sambori, doncs, és un projecte que fomenta la creació de propostes artístiques i culturals de creació i autoria col·lectives, amb l’objectiu de fomentar l’emancipació cultural, el sentiment de pertinença comunitari i l’ús de la llengua catalana, defensant la cultura com una eina de transformació social generadora d’oportunitats educatives i en lluita contra la segregació escolar. L’objectiu és interpel·lar al conjunt d’infants i joves del país, especialment als que es troben en situació de més vulnerabilitat, incidint en centres educatius amb més complexitat i en contextos més desafavorits. Es tracta que l’alumnat trobi un canal per expressar la seva veu, creant sinergies entre els diferents membres de la comunitat educativa, però també amb altres entitats del seu entorn per crear teixit cultural de base.

Tota la informació aquí.