Recuperem els drets arrabassats. Reprenen negociacions

Es reprenen les negociacions per recuperar l’arrabassat a les empleades i empleats públics

L’Àrea Pública de CCOO es va reunir amb la Secretaria d’Estat de Funció Pública per exigir al Governo increments salarials, més i millor ocupació i la recuperació de la negociació col·lectiva per a totes les treballadores i treballadors del sector públic.
Comissions Obreres, juntament amb UGT i CSIF, es va reunir el 12 de febrer amb Elena Collado, secretària d’Estat de Funció Pública, després d’haver-se reunit el 5 de febrer amb el ministre Montoro. Aquesta reunió amb Collado suposa el desbloqueig de la negociació sobre les condicions laborals de les i els empleats públics, que es va veure interrompuda a la fi de setembre al no poder presentar el Govern els Pressupostos Generals de l’Estat 2018 per falta de suports parlamentaris.
Els sindicats i el Govern van acordar un calendari intens de reunions al llarg del mes de febrer per tractar tres blocs: un sobre ocupació i l’estabilitat del mateix, un altre sobre negociació col·lectiva i condicions de treball i un tercer sobre retribucions. Aquestes seran les matèries que es traslladaran a la negociació de la Taula general de les Administracions Públiques, en la qual CCOO és el primer sindicat en representació de les i els treballadors del sector públic.
En les properes reunions CCOO tornarà a posar de manifest les seves demandes en defensa dels aproximadament tres milions d’empleades i empleats públics:
  • Increment salarial superior a l’IPC, recuperació del 5% retallat en 2010, reconeixement del deute per la pèrdua de poder adquisitiu —superior al 14% des de 2010— i una quantia addicional als Pressupostos Generals de l’Estat per als sectors i Administracions amb major devaluació salarial, especialment en l’Administració General de l’Estat.
  • Signar l’II Acord per a la millora de l’ocupació pública que permeti la universalització del procés d’estabilització i rebaixi al 8% la temporalitat en tots els serveis. I eliminar la taxa de reposició perquè s’iniciï la recuperació de l’ocupació pública perduda, que des de l’inici de la crisi es xifra en més de 300.000 llocs de treball.
  •  La recuperació de la negociació col·lectiva en tots els àmbits, la qual cosa implica eliminar el caràcter bàsic d’alguns normes que impedeix que es pugui negociar en les diferents Administracions la jornada laboral, la carrera professional, la recuperació del 100% de la cobertura per Incapacitat Temporal, fons d’acció social i formació, entre altres drets.