En defensa de l’Institut El Morell

Deixeu l’educació en Pau. Volem educar en llibertat

Des de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya hem denunciat, reiteradament, que s’està fent una utilització política de l’Escola en el conflicte que vivim a Catalunya. Volem destacar, també, que algunes vegades les queixes per resoldre els conflictes de convivència que es puguin donar dins els centres educatius no segueixen els procediments que té establert el Departament d’Educació.

Aquests dies ens hem tornat a trobar davant d’acusacions d’adoctrinament al professorat, en aquest cas a l’Institut El Morell del Tarragonès. Volem manifestar el nostre rebuig a aquestes incriminacions i posar en valor la bona tasca dels i les professionals d’aquest centre, i com a representants de les persones que treballen en aquest institut, ens sentim profundament indignades i indignats amb aquesta situació i els hi mostren el nostre suport amb aquest comunicat. Entenem que s’ha de deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu docent ha estat i és un pilar bàsic del sistema educatiu català i no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses, derivades del moment polític actual.

La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya continuarem defensant unes aules governades pel diàleg, la pluralitat ideològica i el respecte a totes les persones que conformem la comunitat educativa. Durant aquests anys els i les treballadores de l’educació hem demostrat a bastament la nostra preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d’una societat oberta com la nostra, en uns anys molt durs per les retallades patides i, darrerament, per l’increment de la tensió política. Amb el nostre esforç i professionalitat hem mantingut la funció de cohesió social i de convivència democràtica als centres escolars. I així hem de continuar treballant: en el respecte a la pluralitat ideològica i en la llibertat per expressar-la. Sense pors.

CCOO fem una crida a què no es continuï per aquest camí d’estendre la sospita sobre el nostre sistema educatiu i els seus treballadors i treballadores. En qualsevol cas, la Federació d’Educació de CCOO continuarem compromesos en el respecte als valors que vertebren la convivència en l’escola catalana i en la seva defensa contra totes les acusacions injurioses.

Demanem a la ciutadania, famílies i alumnat, defensar els seus posicionaments i els seus drets de la forma menys conflictiva possible. Sabem que les treballadores i treballadors de l’Educació continuarem exercint la nostra professió amb honestedat i llibertat.