Denunciem l’atac a nou docents de l’IES El Palau en un mitjà de comunicació

La Federació d’Educació de CCOO denuncia l’atac a nou docents de l’IES El Palau en un mitjà de comunicació

Comunicat de premsa de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya   

Ahir diumenge ens vam despertar amb una notícia al diari El Mundo, en la que s’identificava amb nom i fotografia a nou docents de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca. Aquests docents han estat denunciats, suposadament per part de guàrdies civils de la caserna d’aquell municipi amb fills i filles escolaritzats al citat Institut, per comentaris realitzats durant el dia 2 d’octubre del 2017.
Des de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya hem denunciat, reiteradament, la utilització política de l’Escola que s’està fent en el conflicte que vivim a Catalunya, així com  la utilització de la via judicial per resoldre els conflictes de convivència que es puguin donar dins de l’Escola.
Malgrat tenir altres possibilitats, algunes persones han decidit judicialitzar la situació viscuda aquell dia a l’Institut El Palau, i sembla que la fiscalia ha decidit donar crèdit a l’informe realitzat per la mateixa Guàrdia Civil. Ara és el torn de la judicatura decidir si continua amb la instrucció de la denúncia o no, però el diari El Mundo ha decidit que, en un punt tan inicial com aquest, els nou professors i professores ja haurien d’estar condemnats.
 
Com a representants de TOTES les persones que treballem a l’Educació, ens sentim profundament indignades i indignats amb aquesta publicació. Ha decidit situar a 9 treballadores en el punt de mira d’un conflicte, ignorant la presumpció d’innocència i publicant els seus noms i fotografies. Així mateix, alguns dirigents polítics l’han donat tota la publicitat possible, utilitzant aquestes nou persones per a les seves finalitats polítiques. Fins i tot, acusant les Administracions de no haver actuat disciplinàriament contra aquests docents, quan és la pràctica habitual en el cas de la judicialització d’algun conflicte en un centre educatiu. Però sembla que tot s’hi val quan es tracta d’aconseguir el poder polític o de mantenir-lo.
La Federació d’Educació de CCOO de Catalunya continuarem defensant unes aules governades pel diàleg, la pluralitat ideològica i el respecte a totes les persones que conformem la Comunitat Educativa. Demanem a la ciutadania, famílies i alumnat, defensar els seus posicionaments i els seus drets de la forma menys conflictiva possible. Sabem que les treballadores i treballadors de l’Educació continuarem exercint la nostra professió amb honestedat i llibertat. Exigim als mitjans de comunicació que deixin d’identificar públicament a persones que viuen del seu salari i que no han estat condemnades per cap delicte, perquè les situa en una situació d’indefensió i vulnerabilitat personal. Demanem a les Administracions, en plural, que defensin els seus treballadors i treballadores d’atacs contra la seva professionalitat. Finalment, exigim a les persones que es dediquen a la Política, que l’exerceixin per resoldre els problemes de la ciutadania i no per incrementar-los o crear-ne de nous.

L’Educació no es toca!