DEIXEU LES DIRECCIONS ESCOLARS EN PAU

DEIXEU LES DIRECCIONS ESCOLARS EN PAU

Fa pocs dies, un sindicat de policies ha demanat al Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona, que es citi en qualitat d’investigats a 28 directores i directors de centres educatius en els quals es varen produir incidents durant la jornada de l’1 d’octubre de 2017.

És aquesta una nova utilització de l’escola en el conflicte polític que estem vivint a Catalunya, amb la intenció d’afegir més llenya al foc per evitar una solució negociada. En aquest cas, utilitzant a les direccions dels centres educatius.

No volem generar cap mena d’alarma, ja que és una demanda de part que possiblement tingui poc recorregut jurídic. Així i tot, hem d’estar expectants i el nostre sindicat es posa a disposició d’aquelles persones que ho necessitin.

Un dels motius pels quals considerem que tindrà pot recorregut jurídic, és l’avocació de competències emesa per l’aleshores Consellera d’Ensenyament, la senyora Clara Ponsatí, el 29 de setembre de 2017, per la qual la responsabilitat dels centres públics passava a la seva persona fins a les 7.00 hores del 2 d’octubre.

Hem de recordar però, que aquesta resolució no va caure del cel. Durant les setmanes prèvies, només les CCOO de Catalunya i la UGT vam insistir fins a obtenir aquesta garantia addicional, ja que les declaracions i escrits existents fins aquell moment per part de la Consellera no donaven cap mena de garantia jurídica a les direccions. 

Ara es veu la importància de la nostra insistència per tancar qualsevol escletxa a l’ús de la judicatura contra els i les professionals de l’educació. Les CCOO continuarem reclamant solucions polítiques als problemes polítics i defensant l’escola per a tothom enfront de qualsevol intent d’ús de part.