Centres de Barcelona revoltats per l’opacitat del Consorci. L’INS Vall d’Hebron diu NO!

Els centres de Barcelona afectats per la  reorganització dels ensenyaments professionalitzadors del CEB

Els  centres del Departament volen informació i ser consultats! L’INS Vall d’Hebron diu NO! 

Aquest nou pla de reorganització dels ensenyaments professionalitzadors no ha estat parlat amb cap centre educatiu de la ciutat de Barcelona, ni presentat a la part social. Des de CCOO n’hem tingut coneixement pels treballadors i treballadores d’aquests centres.

La falta d’informació sobre el  pla provoca incertesa en les docents, des de les persones funcionàries amb plaça definitiva  fins a les interines que no saben si tindran opcions de continuïtat, així com neguit a les famílies i alumnes que no saben què es farà ni a on. La manca absoluta de diàleg i negociació amb les parts d’entrada fa posar en dubte si aquest pla de relocalització és la millor opció possible per l’alumnat, famílies, docents i sector professional (on fins ara l’alumnat fa les pràctiques en les empreses de l’entorn més proper).

Un dels instituts afectats és l’INS Vall d’Hebron. El Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) vol desmembrar els seus ensenyaments, trencant la feina feta durant aquests anys per uns treballadors i treballadores que creuen en la política educativa i en els ensenyament que imparteixen.

Si es tira endavant  amb la proposta, es desfarà un molt bon projecte educatiu i es desaprofitaran tots els espais que s’han acondicionat any rere any amb un esforç humà i una inversió ingent. Els nous cicles sanitaris que sembla que voldran ubicar-hi, dels quals no n’hi ha ara mateix cap, no aprofitaran ni els gimnasos, ni el teatre, ni el camp de futbol ni les pistes esportives ni la resta d’aules i espais adaptats pels cicles formatius actuals i que s’hauran de refer de cap i de nou amb els nous cicles que necessitaran instal·lacions i infraestructures completament diferents.

A tot això, s’hi suma que el projecte educatiu vigent funciona i a més a més té reconeixement pels seus alumnes, per les empreses i per les entitats de l’entorn, on l’alumnat fa les pràctiques a l’empresa.

Des de CCOO volem manifestar el següent:

Demanem al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) INFORMACIÓ, TRANSPARÈNCIA i NEGOCIACIÓ.

Demanem al CEB que es faci públic aquest pla dels ensenyaments professionalitzadors.

Demanem que s’informi i escolti a les parts implicades i a la part social. El personal dels centres educatius és part essencial de l’FP i ha tirat endavant amb l’activitat educativa amb  implicació i dedicació durant aquesta pandèmia i patint encara moltes de les retallades infligides l’any 2012.

Demanem que aquests canvis no afectin ni facin perdre cap lloc de treball i menys a les persones interines, moltes d’elles amb molts anys d’antiguitat i que no han tingut oportunitat d’estabilitzar-se per manca d’oferta pública.

EXIGIM RESPECTE PER A TOTS ELS I LES  PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ I TRANSPARÈNCIA!