Ho hem tornat a fer: salvem una escola necessària

El 7 d’abril de 2022 serà una nova data per al record de la gent d’Acadèmia Cultura i de CCOO. Després de més de dos mesos de lluita, hem aconseguit donar la volta a la decisió del Departament d’Educació d’incomplir el compromís adquirit al maig de 2021.

Finalment, i amb cap vot en contra i l’única abstenció de Junts per Catalunya, el Parlament de Catalunya ha aprovat una moció presentada per En Comú Podem, esmenada pel PSC i treballada també per ERC, per trobar la solució política que plantejàvem les CCOO.

Així, el Govern es compromet a modificar urgentment el Decret 10/2019, per poder traspassar a la titularitat pública aquells centres que, encara que tinguin algun problema d’edifici, estiguin en una zona amb necessitats educatives. Immediatament es finalitzarien els tràmits per al traspàs d’Acadèmia Cultura a la xarxa pública, encara que les administracions educatives hagin de decidir quina serà la millor opció per a la seva ubicació, possiblement temporal.

Les CCOO ens enorgullim d’haver acompanyat la comunitat educativa de l’escola durant tot aquest procés i ara ens posem a la disposició del Departament d’Educació i de la titularitat de l’escola per a qualsevol suport que necessitin en la tramitació d’aquest traspàs.