Mobilització en defensa del Conveni Col·lectiu de Centres i Serveis d’Atenció a Persones amb Discapacitat

Aquest 14 de setembre, CCOO s’ha concentrat davant de les seus d’AEDIS, Plena Inclusión i CERMI a les principals ciutats de tot l’estat. En defensa d’un conveni just, d’un salari digne i contra l’immobilisme patronal, centenars de treballadors i de treballadores han secundat la convocatòria realitzada per a exigir una negociació real que garanteixi el manteniment del poder adquisitiu mitjançant l’aplicació de l’article 32 o a través de la inclusió de clàusules de revisió salarial, així com el compliment dels compromisos adquirits en matèria social.

Descarrega el pdf

AEDIS, la patronal majoritària, no ha trigat a titllar-nos d’irresponsables per bloquejar la negociació i per judicialitzar l’incompliment de l’article 32 i l’absorció que moltes entitats fan de complements salarials no absorbibles i no compensables. I què esperaven? Què ens creuéssim de braços? Que els aplaudíssim?

Les taules salarials de 2022 ja haurien d’estar revisades conforme a l’article 32 i signades. No és així per la intransigència patronal i la seva negativa a complir amb el que es disposa en el XV Conveni Col·lectiu. Ells són els irresponsables. Si signen les taules, s’acaba el conflicte. Així de senzill.

A qui pretenen enganyar amb els seus comunicats? A nosaltres, no. Als dirigents d’altres organitzacions sindicals que els segueixen el joc i, que en comptes de mobilitzar-se en defensa dels treballadors i de les treballadores del sector, es dediquen a criticar a CCOO còmodament des del sofà de casa, sembla que sí els han enganyat. Això de “salari o conflicte” és clar que no va amb ells…

Si les organitzacions patronals no rectifiquen i continuen menystenint la negociació col·lectiva i el compliment de l’article 32, les mesures de pressió aniran en augment i s’acabaran per traslladar als centres de treball.

Si la defensa dels drets de les persones amb discapacitat per la qual diuen treballar AEDIS o Plena Inclusión passa per negar-los el dret bàsic a un salari digne, que els permeti portar una vida digna, o si el model d’ocupació que proposen passa per la mercantilització del sector i per la precarització del conjunt de les persones treballadores, llavors CCOO continuarà posant tots els seus recursos a la disposició d’aquestes persones i mostrarà el seu costat més bel·ligerant i menys amable.