L’empresa BASIC vulnera els drets sindicals de les seves treballadores

L’empresa BASIC del Lleure Educatiu vulnera els drets sindicals de les seves treballadores. Des que la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, coordinada amb el Comitè d’Empresa, va denunciar a Inspecció de Treball el descompte erroni del pagament de les vacances a les seves treballadores fet per BASIC, aquesta empresa ha volgut castigar l’acció sindical del sindicat i, de retruc, de tots els representants legals dels treballadors i les treballadores a l’empresa. Arran la denúncia, Inspecció de Treball va imposar una falta greu i una sanció a l’empresa BASIC i el Comitè, donat que l’empresa no donava solució a la situació, va recollir més d’un centenar de reclamacions individuals de treballadors i treballadores. BASIC no ens perdona aquesta acció sindical i, des d’aleshores, va decidir trencar de manera unilateral l’Acord d’acumulació d’hores sindicals que permetia desenvolupar amb normalitat l’activitat sindical a l’empresa. 

CCOO hem denunciat la situació al Departament d’Educació, ja que és el responsable últim de la licitació del servei de vetlladores a BASIC. Cal que el Departament insti a BASIC a ser respectuosa amb allò que  acorda i que, a més, erradiqui la seva pràctica de persecució sindical.

Alhora, us informem que CCOO hem fet la pertinent denúncia al Departament de Treball de Tarragona i que, el pròxim 27 de febrer, a les 9:30 (C/ Joan Baptista Plana, 43005 Tarragona) tenim l’acte de conciliació. El sindicat tampoc descartem que, en cas de ser necessari, calgui emprendre la via judicial.

El comportament de BASIC no farà que CCOO s’aturi en la lluita per millorar les condicions laborals de la plantilla; al contrari, ens dona més motius per continuar treballant en la mateixa línia.

Contra La Represio Sindical En Fundacio Portola2

Vídeo amb la presidenta del Comitè d’Empresa, la responsable del Lleure Sociocultural de la Federació d’Educació i la Secretària General de CCOO Educació: