Lamentem la mort de Fausto Miguélez

Faustino Miguélez Lobo (17/2/1942 – 13/9/2022), sociòleg i professor de la UAB, va ser Secretari General de la Federació d’Ensenyament de CCOO des de 1979 a 1981.

Posteriorment, va ser responsable de Formació de la CONC i després es reincorporà a la seva tasca acadèmica. Ha estat catedràtic de Sociologia de la UAB i fundador del QUIT, Centre d’Estudis de la Vida Quotidiana i el Treball i, posteriorment, de l’Institut d’Estudis del Treball. Tots dos han estat centres de referència en l’estudi de la condició obrera al nostre país i han enfortit l’anàlisi i la proposta sociopolítica del nostre sindicat.

Era autor del llibre “La lucha de los mineros asturianos bajo el franquismo” (Libros del Norte) i “Seat, la empresa modelo del régimen”, així com de nombrosos articles i documents de recerca acadèmica.

Fa quatre anys, amb motiu de la publicació d’un llibre dels quaranta anys d’història de la Federació d’Educació de CCOO, ens responia això en una entrevista:

– “Quins són els reptes sindicals de futur?”

S’ha de fer també un sindicalisme per als col·lectius més febles.

Crec que el sindicat ha de treballar més vinculat al territori

I en això seguim, company…

Que la terra et sigui lleu, Fausto. Les CCOO de Catalunya i molt especialment, la Federació d’Educació, no t’oblidarem mai.