La Consellera ha fet una proposta per revertir algunes retallades: acceptem o seguim negociant ? Assemblea i consulta

El 5 de desembre, a la mesa sectorial que vam demanar tots els sindicats d’educació hi ha assistit la Consellera d’Educació Anna Simó. 

CCOO pensem que s’ha reprès la negociació i hem tornat a posar damunt la taula principalment:

  • l’aplicació del primer estadi als 6 anys per a tothom, amb la regularització als 12 anys el segon, als 18 anys el tercer, etc. Així com el reconeixement del deute i un calendari de retorn.
  • la recuperació de la reducció de dues hores lectives per al personal docent de més de 55 anys. És molt important tenir cura de les persones docents majors de 55 anys i a més aquesta reducció permet el relleu generacional.
  • equiparació salarial de tot el professorat d’FP, inclòs el cos de mestres de taller d’Arts Plàstiques i Disseny no transitòria i aplicable a tot el col·lectiu. 

A més CCOO hem exposat que cal una inversió mínima del 6% del PIB en educació per aconseguir:

  • baixar les ràtios a tots els nivells educatius, començant el curs vinent per 1r d’ESO, 1r GF de CM i CS i 1r de Batxillerat.
  • desplegament real del decret d’educació inclusiva.
  • acompanyament i recursos pels centres de màxima complexitat
  • acabar amb la sobrecàrrega del personal docent i l’excés de burocratització.
  • implementar la climatització dels centres educatius.

I sense cap mena de cost econòmic també proposem la negociació i modificació del decret de plantilles i del calendari escolar.

En aquesta mesa a petició de CCOO el Departament ha informat que el proper desembre tot el personal docent de PTFP que va sol·licitar la integració a secundària cobrarà els sous que se’ls deuen. Sobre la resta d’integració el Departament no s’ha pronunciat.

En aquesta Mesa la Consellera Simó ens ha presentat una proposta d’Acord que ara compartim amb vosaltres i demanem a les persones afiliades a CCOO que participeu en l’assemblea telematica que realitzarem el dilluns 11 de desembre de 18 a 20 hores i en la votació que realitzarem entre les 20 hores del dilluns 11 i les 10 hores del dimecres 13 de desembre. 

Si vols participar activament en la lluita per per un model educatiu de qualitat, equitatiu, públic, inclusiu, feminista, laic i en català i per la defensa de les nostres condicions laborals Afilia’t!.

Si t’acabes d’afiliar a CCOO o no has rebut el correu amb els enllaços per participar a l’assemblea i la votació, pots omplir aquest formulari

CCCOOmpromeses amb tu,
CCOOmpromeses amb l’educació