CCOO demana al Consorci transparència, diàleg i consens amb la comunitat educativa i els agents socials davant el Pla director d’equipaments d’FP

CCOO demana al Consorci transparència, diàleg i consens amb la comunitat educativa i els agents socials davant el Pla director d’equipaments d’FP
En la sessió plenària del Consell d’FP de la ciutat de Barcelona celebrada ahir dimecres 9 de març el Consorci va presentar les línies mestres del Pla de reorganització de l’oferta i els equipaments dels centres d’FP de titularitat pública (municipal i Departament) de la ciutat.
El Pla suposa una inversió estimada de 96M d’euros en els propers 8 anys amb una incidència en 35 centres de titularitat pública i una reorganització de l’oferta en els equipaments amb possibles afectacions laborals i educatives. En les darreres setmanes la comunitat educativa l’INS Narcís Monturiol i de l’INS Vall Hebron han manifestat el seu malestar amb escrits i protestes davant el Consorci a les que les CCOO hem acompanyat exigint transparència, diàleg i consens. 
CCOO vam presentar el següent escrit davant els actors de l’FP de la ciutat situant les retallades que ha patit l’FP els darrers cursos, la manca de reforços COVID durant la pandèmia, la imposició d’una reforma curricular sense consens o la sobreràtio de grups deguda a la manca de planificació i l’escassetat d’oferta pública que han estat un dels molts motius per convocar la vaga educativa unitària de 5 dies el mes de març demanant negociació real i la dimissió del conseller González-Cambray.
Per part del Consorci es van oferir a presentar el Pla als claustres que ho sol·licitin i a reunir-se amb els agents socials. Des de la regidoria d’Educació municipal  es va adquirir el compromís de fer seguiment i debat del Pla en el marc del Consell de l’FP de la ciutat.