CCOO aconsegueix la Mesa específica d’FP que havia demanat a Ensenyament

El Departament ha comunicat que en el mes de febrer es convocarà una Mesa per tractar els temes específics d’FP

Un dia després d’exigir un Nou Acord per a la Formació Professional, el Departament d’Ensenyament respon a la sol·licitud de Mesa específica d’FP , presentada el passat desembre per CCOO.
Amb el nou Govern i el DECRET 2/2016, el Sistema de Formació i Qualificació Professional s’adscriu a Ensenyament. 
CCOO és la tercera vegada que demana en solitari una mesa específica per abordar els temes d’FP que solen quedar restringits al torn obert de paraula.
A principis del 2015 CCOO vam demanar un acord d’FP per garantir els dret laborals dels treballadors, contrarestar l’abandonament i millorar la inserció laboral.
CCOO tenim clar que l’aposta i millora de l’FP va més enllà dels corporativismes i de la defensa de les competències de cada Departament. El sindicat va ser el primer i en solitari en generar oposició a la Llei d’FQPC i es va posicionar en contra en la seva aprovació per la visió restringida que tractava d’imposar.
CCOO rebem aquesta notícia amb certa expectativa atesa la insistent demanda de la necessitat de tenir un acord per la Formació Professional que recuperi el diàleg social i reverteixi l’efecte de les retallades.