El personal docent vol millorar les seves condicions laborals

Fa uns dies CCOO vam fer una consulta al personal docent sobre la possibilitat de revertir les retallades mitjançant un acord que inclogués la proposta que el Departament d’Educació ens va fer a tots els sindicats de la mesa sectorial al gener de 2023 i que consistia en:

  • l’aplicació del primer estadi als 6 anys per a tothom, amb la regularització als 12 anys el segon, als 18 anys el tercer, etc. Així com el reconeixement del deute a les persones afectades. 
  • la recuperació de la reducció de dues hores lectives per al personal docent de més de 55 anys
  • la integració del professorat PTFP amb efectes retroactius des del 19 de gener de 2021, que ja s’hauria d’haver produït fa mesos, i que aquesta es faci abans de l’acabament de curs. I l’equiparació salarial del professorat PTFP que no pugui accedir a la integració, així com l’equiparació dels/les mestres de taller d’Arts Plàstiques i Disseny.
  • el compromís d’un pacte de continuïtat per a les persones interines que no superin els processos d’estabilització.

Al maig el Departament ens va fer una oferta pitjor que al gener (no reconeixia el deute dels sexennis i limitava l’equiparació salarial a algunes especialitats PTFP i fins 2026). CCOO la vam rebutjar radicalment perquè considerem irrenunciable el reconeixement del deute dels sexennis, l’equiparació salarial de tot el personal PTFP i mestres de taller d’Arts Plàstiques i Disseny. 

El resultat de la consulta que vam fer a tot el personal docent de l’educació pública no universitària ha estat que un 67% del personal s’ha mostrat favorable a signar aquest acord. CCOO apostem per assolir acords amb un suport molt majoritari i per fer-ho possible creiem irrenunciable incorporar a la proposta del Departament el reconeixement del deute generat en els estadis i la vigència indefinida de l’equiparació de personal PTFP i dels mestres de taller d’Arts Plàstiques i Disseny. 

CCOO recollim aquest resultat i negociarem per aconseguir un acord mentre seguim lluitant per aconseguir altres millores a l’educació com la baixada de ràtios, l’aplicació real del decret d’educació inclusiva, l’augment de plantilla d’atenció individualitzada, la internalització del personal vetllador, la inversió com a mínim del 6% del PIB en educació…

A més, demanem al Conseller González Cambray i al sindicat majoritari que es deixin d’accions cosmètiques i seguin de forma seriosa a negociar per millorar les condicions laborals del personal docent i de la qualitat de l’educació.