El 15 de novembre tornarem a omplir els carrers

Després de les tres primeres jornades de vaga durant els mesos d’octubre i novembre, CCOO celebra que, per fi, la resta de les organitzacions sindicals se sumin.

En el sindicat ho vam tenir molt clar després de la celebració de la mediació que va tenir lloc a la fi de juny, quan les patronals es van mostrar inflexibles en les seves intencions de continuar retallant drets i precaritzant. El fet que convoquessin la reunió de la Taula Negociadora per al passat 2 de novembre, transcorrent gairebé 4 mesos des de la celebrada el 7 de juliol, ens estava donant a entendre que la situació de precarietat en la qual es troben les treballadores del sector no els interessa gens ni mica. Per tot això, CCOO va decidir convocar en solitari, respectant (a diferència d’algun sindicat que ens va titllar d’oportunista i electoralista) les visions sindicals de la resta de les organitzacions que van decidir no fer-ho, i va cridar a la unitat sindical, en defensa d’un interès comú que passa, inexorablement, per la millora de les condicions laborals de les treballadores del 0-3.

En aquesta línia de treball, també convoquem concentracions per tot l’Estat que van tenir la seva màxima expressió el passat 28 d’octubre quan treballadores de diferents CCAA van acudir a la crida de CCOO a trobar-se a Madrid.

Els esdeveniments que s’han succeït en aquestes últimes setmanes ens han donat la raó. D’una banda, hem aconseguit situar el conflicte en multitud de mitjans de comunicació i en alguns parlaments autonòmics. Per un altre, les famílies i bona part de la societat comencen a ser coneixedores de les pèssimes condicions laborals en què es troben els qui treballen en el sector, gràcies a la seva massiva mobilització.

En CCOO no tenim dubtes sobre el camí a seguir. No és el moment de parar, sinó de continuar estrenyent perquè les organitzacions patronals modifiquin els seus plantejaments. Han tingut moltes oportunitats de rectificar i tornen a tenir una altra el 24 de novembre. Però cal recordar-los-ho. En aquest sentit traslladarem a la resta dels sindicats, abans d’aquesta reunió, que, després d’escoltar la nostra afiliació i a bona part de les treballadores del sector, el nostre full de ruta passa per la convocatòria de noves aturades al desembre que permetin enviar un missatge molt clar a la patronal: o el 24 s’avança significativament o ens tornaran a trobar als carrers.