Disponibles els primers recursos d’Educació amb Memòria

El passat dissabte 11 de maig va tenir lloc la presentació del projecte Educació amb Memòria, impulsat per CCOO. Més d’un centenar de docents van assistir a l’acte celebrat als Cinemes Verdi de Barcelona, que va comptar amb les intervencions de Teresa Esperabé – secretària general de la Federació d’Educació de CCOO -, Marc Andreu – president de la Fundació Cipriano García -, Isabel Alonso – coordinadora de la comissió de pedagogia de la memòria de l’Associació Catalana de Persones Ex-preses del Franquisme – i David Fernández – coordinador d’Educació amb Memòria -. A continuació es va projectar la pel·lícula El mestre que va prometre el mar i es va lliurar a les persones assistents que així ho havien sol·licitat la guia didàctica del film. La teniu disponible online a aquest enllaç.

Les intervencions dels quatre ponents van tractar sobre la necessitat de portar la memòria democràtica a les aules, especialment en moments com els actuals on els discursos de l’extrema dreta estan creixent a tota Europa. També van destacar que la prevenció del feixisme és una tasca fonamental de tots els agents implicats en el sistema educatiu, en col·laboració amb les entitats memorialistes, i que cal una aposta decidida des de les institucions. 

Des d’Educació amb Memòria es va presentar una pàgina web on es pot trobar un banc de recursos amb materials didàctics molt diversos; un apartat amb bones pràctiques que porten a terme diferents docents; el contacte i l’oferta d’activitats educatives que ofereixen les entitats memorialistes; i l’enllaç a la Fundació Cipriano García amb diferents recursos que es poden fer servir a l’aula. David Fernández va remarcar que Educació amb Memòria és un projecte viu, en creixement i obert a tota la comunitat docent, de manera que qualsevol docent que vulgui compartir materials o bones pràctiques pot escriure a [email protected] per a que els puguin penjar a la pàgina web www.ccoo.cat/memoria i que així estiguin disponibles per a tothom.

Per últim, destacar que des d’Educació amb Memòria ja estem treballant en diverses activitats per al curs vinent, així que us animem a compartir als claustres aquesta informació i a subscriure-us a la nostra newsletter (accedeix a aquest enllaç i marca la casella “Butlletí Memòria Històrica”).