Dia Internacional de la Dona i la nena en la ciència

Avui, 11 de febrer, és una data important de reivindicació i reconeixement dels moltíssims projectes que es duen a terme en els centres educatius per promoure la presència de les nenes i les dones en matèries vinculades amb les ciències, les tecnologies, les enginyeries, les arts i les matemàtiques.

És urgent mantenir i incrementar l’impuls per aconseguir augmentar el nombre de dones  que opten per les carreres de ciències i tecnologia i revertir unes dades que, malgrat alguns avenços, continuen sent força descoratjadores encara. Així, per exemple, tot i ser majoria entre l’alumnat universitari (55,6%), les dones ens matriculem menys en estudis d’Enginyeria, Indústria i Construcció (29%) i Informàtica (13,4%); i més en estudis relacionats amb l’Educació (77,9%) i la Salut i els Serveis Socials (71,8%). Tendències que es continuen repetint i que ens mostren que és necessari prendre mesures actives per a equilibrar d’alguna manera els itineraris acadèmics, fora de qualsevol prejudici o construcció sexista.

Per això, des de la Federació d’Educació de CCOO reivindiquem, un any més, que es doti els centres dels materials pedagògics i, sobretot, humans, per dur a terme, amb efectivitat i qualitat, projectes que aconsegueixin vincular i impulsar la presència de les nenes i les dones joves en les ciències, les matemàtiques, les enginyeries, la tecnologia i les arts.

Compartido Dia Internacional De La Mujer Y La Nina En La Ciencia1 1