CCOO exigim al Govern que tramiti la partida pressupostària necessària per a fer efectiu l’acord del 25 de gener abans de les eleccions del 12 de maig

CCOO exigim al Govern que faci tot el possible per aprovar l’aplicació de l’acord que vam signar, juntament amb la UGT, el 25 de gener d’enguany. Aquest acord reverteix algunes de les principals retallades que quedaven pendents: es recupera l’assoliment del primer estadi als 6 anys, la reducció de 2 hores lectives pels majors de 55 anys i s’aconsegueix l’equiparació salarial per a tot el personal docent d’FP. 

Per què ho exigim? Perquè cal que les persones docents vegin millorades les seves condicions laborals el més aviat possible. Perquè pensem que és possible accelerar els tràmits sense que calgui esperar un nou govern després de les eleccions del 12 de maig. 

Què passa amb l’acord si el govern no el tramita abans de les eleccions? L’acord segueix vigent perquè s’ha signat amb l’administració, no amb un partit polític ni amb un govern concret. El nou govern que es formi haurà de vetllar per la seva tramitació i aplicació. 

CCOO mantenim la coherència entre el que diem i els nostres actes i estem segures que aquest acord acabarà millorant la vida de moltes docents i, per tant, l’educació pública del nostre país. Per aquest motiu vàrem signar l’acord, un acord que, a més, va canalitzar la voluntat de la nostra afiliació, la qual va mostrar-se en més d’un 80% favorable a la signatura. 

Finalment, us recordem que la situació laboral de moltes persones treballadores de l’educació també ha millorat gràcies a acords signats pel nostre sindicat: l’acord d’estabilització del personal de les administracions és un bon exemple. Amb aquest acord s’han estabilitzat, fins ara, més de 27.000 persones docents d’educació pública no universitària i qui no s’ha estabilitzat no s’ha quedat sense feina com deien alguns sindicats que passaria. El temps ens dona la raó.
CCOO fem sindicalisme útil, no venem fum ni augmentem la por i el malestar de les persones treballadores; al contrari, focalitzem la nostra lluita en aconseguir millores reals i tangibles a les seves vides.