El Tribunal Suprem sentencia que els policies locals han de ser funcionaris de carrera

L’agrupació de la policia local de la FSC ja defensava aquesta doctrina

El Tribunal Suprem, a la Sala del Contenciós Administratiu, ha dictat la sentència 828/2019, que us adjunto, en la qual es crea la doctrina que el llocs de treball de policia local han de ser coberts per funcionaris de carrera i no per funcionaris interins.

Des de l’Agrupació de Policies Locals de CCOO, sempre hem lluitat per aconseguir aquest reconeixement i deixar clar que tots els llocs de treball que comportin “autoritat”, com és el cas que ens ocupa, han de ser coberts per funcionaris de carrera i no per funcionaris interins. D’aquesta manera evitarem l’abús sistemàtic de l’Administració local en la contractació irregular de funcionaris interins per cobrir llocs de treball de policia local.

Ara, estem estudiant amb el departament jurídic, la manera d’aplicar aquesta sentència i la manera en la qual l’hem de fer complir, perquè hem de saber com adreçar-nos a l’administració i quina és la manera correcta d’aplicació.

Aquesta sentència corrobora, d’una vegada per totes, la posició que sempre hem defensat des de l’agrupació i des de CCOO, amb la qual sempre hem denunciat l’aplicació irregular de l’Administració local en la contractació de personal interí i més concretament del personal de la policia local.

Després de l’aprovació del decret de la jubilació anticipada de les policies locals, aquesta és una altra victòria que ens farà poder restablir la normalitat en la contractació de les policies locals.

Continuarem treballant per solucionar tots els casos que encara queden pendents, com per exemple la contractació dels vigilants, les seves funcions i la seva integració com a policies locals, la nova Llei de coordinació de les policies locals i la norma que reguli la segona activitat.

Us deixem la sentència aquí: SENTENCIA TRIBUNAL SUPREMO INTERINOS