Després de la tancada del passat divendres al Departament de Justícia

CCOO i la resta de sindicats representatius de presons aconseguim prorrogar el Programa de rendiment professional (PRP) per a l'any 2019


El passat dilluns, 3 de juny, a les 19  hores, va tenir lloc la reunió amb la secretària general del Departament de Justícia que l’Administració es va veure obligada a convocar després de la tancada que delegats i delegades de CCOO, UGT, CSIF i CATAC de presons vam fer el divendres passat a la seu del departament.

A la reunió, a la qual també va assistir la directora de Serveis del Departament i el secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, d’inici, ens van mostrar l’Acord que acabava d’aprovar al matí, en reunió extraordinària, la Comissió de Retribucions del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, que acordava la pròrroga del nostre Programa de rendiment professional (PRP) per a l’any 2019, en idèntiques condicions que les que fins ara gaudíem i amb caràcter retroactiu a 1 de gener.

Al llarg d’aquesta setmana CCOO i la resta de sindicats representatius signarem la pròrroga en el grup de treball penitenciari, per posteriorment passar per mesa sectorial i després per acord de govern. Aquests tràmits obligats faran que la previsió de pagament es produeixi a la nòmina del mes de juliol.

A més a més, en referència a d’altres temes cabdals, el Departament de Justícia s’ha compromès a negociar amb el d'Economia l’habilitació de partides pressupostàries per la continuïtat dels reforços i una oferta pública de tècnics especialistes aquest 2019 o, si no fos possible, al 2020.

El secretari, Amand Calderó, ha manifestat la voluntat del departament d’impulsar el grup de treball de jubilació anticipada i 2a activitat i el de canvis de serveis, i no imposar cap modificació que pugui afectar les condicions laborals en matèria horària.

Amb la garantia del cobrament retroactiu del PRP sense més ingerències, obrim un nou escenari negociador en el qual hem compromès la participació dels màxims responsables del departament.

Això no es la fi de res, és el principi d’un procés de recuperació de tot l’arrabassat i de millora de les nostres condicions que continuarem als següents mesos.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 6 de juny de 2019
06/06/2019

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | RSS |

La teva privacitat és important

Utilitzem galetes (cookies) pròpies i de tercers per analitzar el web, permetre el funcionament d’un xat, donar suport i resoldre dubtes dels usuaris, personalitzar les opcions de navegació per a la nostra web i oferir la possibilitat de compartir i d’interactuar amb les xarxes socials. Mitjançant l’acceptació d’aquesta informació, se n’accepta expressament l’ús. En tot cas, es pot obtenir més informació sobre la nostra política de galetes o saber com deshabilitar-les o desactivar-les amb la informació que es mostra aquí.