La teva seguretat està en joc!

Des de 2017, les mobilitzacions han estat les protagonistes que ETF i els seus socis han triat per a fer-se sentir en un mar regirat d’ones que es desplacen a través de la superfície de mars, oceans, rius, llacs i canals. Sense saber molt bé que direcció prendre, i no perquè no saben com els agrada o convé, que ho saben…, és que la pressió sindical els fa virar constantment amb la idea de no quedar del tot mal amb cap part implicada.



El que succeeix, com en tantes ocasions, és que la presa de decisions sempre posa a algú en contra.



El Parlament Europeu votarà les noves normes de conducció i descans per als conductors d’autobusos, autocars i camions, amb un suposat augment d’hores al volant, i una suposada reducció de les hores de descans. Però de forma atenta ETF tracta de combatre el desastre en el qual es pot convertir per a passatgers, conductors i altres usuaris amb la visibilització real del problema, que no és una altra que legalitzar el dúmping social.



Són els dies d’acció d’ETF el mes de gener per a continuar protestant pel paquet de mobilitat amb el lema de “La fatiga mata” ampliat a LA TEVA SEGURETAT ESTÀ EN JOC.



Si realment es produeixen els canvis de conduir durant tres setmanes i si passen els caps de setmana de “descans” en el vehicle, no descansaran de forma adequada, el seu nivell d’alerta es reduirà i la seva presa de decisions al volant minvarà, convertint-se en un perjudici per a la seva salut i posant en risc la vida de tercers.



Per tot això, el sector de carretera i logística, la FSC de CCOO i ETF conjuntament han elaborat un document resumeixen de protesta que visualitza la situació.



La falta de respecte als drets de treballadores i treballadors amb l’única finalitat de les cada vegada més quantiosos guanys de les empreses, perjudica la salut de qui treballa, posa en risc dels qui utilitzen les vies de carretera en els seus desplaçaments, compromet la seguretat d’usuàries i usuaris i trenca amb la jurisprudència del mateix Tribunal de Justícia de la UE.



Si finalment es modifica la legislació vigent, i tal com es planteja la votació s’empitjoressin les condicions de treball, i com a resultat s’acreixessin els accidents en la carretera, no cal anar lluny a buscar culpables, són les persones que gestionen a Espanya i a Europa les polítiques liberals, els Diputats Europeus, que de forma irresponsable i ignorant canvien beneficis per seguretat.