CCOO exigeix al Govern que tanqui definitivament l’increment salarial de les empleades i empleats públics per 2019



L’Àrea Pública de CCOO li ha enviat un escrit a la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, en la qual demanen una reunió de la Comissió de Seguiment de l’II Acord per a la millora de l’ocupació pública abans que finalitzi l’any, tal com estava compromesa.



L’objectiu principal és que el Govern tanqui definitivament l’increment salarial per 2019 de les empleades i empleats públics, acordat en una part fixa del 2,25% i una variable del 0,25%, a més de fons addicionals. En repetides ocasions el Govern ha afirmat que l’increment salarial s’aprovaria bé als Pressupostos General de l’Estat 2019 o bé a través de reial decret llei si els Pressupostos no estaven aprovats a final d’any.



Així mateix CCOO vol tractar amb el Govern la translació de la nova previsió de creixement econòmic a l’Acord per a la millora de l’ocupació pública. El Govern va modificar aquesta previsió del 2,5 al 2,3% i el sindicat vol que es reflecteixi en l’acord per garantir la mateixa intencionalitat de pujada variable (0,25%) a partir de l’1 de juliol. Així mateix CCOO considera que és necessari tractar els problemes que estan sorgint respecte al repartiment de fons addicionals. Des de l’Àrea Pública de CCOO ja els han traslladat el malestar respecte a la basta interpretació que s’està fent en algunes Administracions, especialment en l’àmbit local, sobre el “es podrà” destinar fons addicionals, traduint-ho directament a eliminar la dotació de fons addicionals.



A més, l’II Acord per a la millora de l’ocupació pública recull solament la taxa de reposició per a l’exercici pressupostari 2018, estant pendent de negociar el corresponent a l’any 2019.



De la mateixa manera, i com ja va recollir a través d’esmenes als PGE 2018 el Grup Parlamentari Socialista, CCOO proposa la desvinculació de la negociació sobre jornada laboral del compliment dels objectius en matèria d’estabilitat pressupostària, deute públic i regla de despesa.



Igualment el sindicat segueix insistint a donar una resposta, d’una banda, al personal del Servei Exterior, on se segueix acumulant un deute de més de 10 anys de recuperació de poder adquisitiu, a més d’incidir en la necessitat de convocar la taula de negociació. I d’altra banda, reitera la denúncia de l’impediment per part del Govern de la negociació col·lectiva i desenvolupament de l’II Acord en el sector públic empresarial, especialment en matèria retributiva —encara no han cobrat els increments salarials de l’1,75% d’aquest any—, d’ocupació, estabilització o jornada laboral.