40è aniversari de la primera manifestació de l’orgull al nostre país, a Barcelona el 1977

FSC-CCOO ens comprometem a seguir lluitant per eliminar qualsevol situació de desigualtat, discriminació i/o assetjament que es doni cap a les persones LGTBI als centres del treball

Aquest any 2017 se celebra el 40è aniversari de la primera manifestació de l’orgull al nostre país, concretament a Barcelona, el 1977. En aquesta ocasió se celebra sota el lema “Pels drets LGTB al món”, lema al qual des de la FSC-CCOO ens vam sumar, exigint més igualtat, més drets, més orgull i més ciutadania. 
 
FSC-CCOO, tal com fa anys que fem, ens comprometem a seguir lluitant per eliminar qualsevol situació de desigualtat, discriminació i/o assetjament que es doni cap a les persones LGTBI als centres del treball. 

La identitat de gènere és una característica inherent a l’ésser humà i, per tant, qualsevol persona té dret a manifestar la seva expressió o la seva identitat de gènere sense por de les conseqüències, ja que ningú no pot tenir una vida sana i feliç si és obligat a renunciar a la seva identitat. 

Majoritàriament les persones trans experimenten el prejudici i l’assetjament com a resultat de transitar al seu gènere; pel que és important saber que les persones trans:
– No són persones malaltes, amb menors capacitats, o essencialment diferents a la resta de la població.
– Sí que són persones amb les mateixes capacitats, necessitats i drets que qualsevol altra. Per tant, igual que les altres, les persones trans:
 
  • No tenen cap obligació de revelar la seva situació per accedir a una ocupació o després d’haver-hi accedit.
  • Si opta per realitzar una transició de gènere i fer visible aquesta situació, seria il·legal utilitzar aquesta informació com a argument per assetjar-la, acomiadar-la, impedir el seu ascens, trasllat i/o realitzar qualsevol actuació que perjudiqui les seves condicions de treball.
Amb independència que hagi realitzat o no el canvi de nom i sexe registral/legal, una vegada que notifiquin a la feina la seva situació, té dret a: 
  • Ser tractades amb el nom triat i d’acord a la seva identitat de gènere manifestada. 
  • No ser infravalorades o menysvalorades.
  • Respectar la seva elecció en l’ús d’uniformes o roba de treball, ús de banys, vestuaris o altres espais diferenciats per sexe/gènere.
  • Que la informació sobre la seva situació sigui tractada amb el mateix nivell de confidencialitat que qualsevol altra informació personal, estan protegides per la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.
  • Disposar de les mesures de protecció específiques quan per les seves pròpies característiques personals, estat biològic conegut o incapacitat física, psíquica o sensorial, siguin especialment sensibles a determinats riscos derivats del treball, tal com estableix la Llei de prevenció de riscos laborals.
Utilitzarem les etiquetes: #OrgulloDeSerCCOO i #WoldPride2017

– El dia 28 de juny, a les 12 hores, tindrà lloc la lectura de manifest “Pels drets LGTBI al món” al vestíbul del local de CCOO de Catalunya a Barcelona (Via Laietana, 16) amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI. 

– L’1 de juliol CCOO de Catalunya participarà a la manifestació unitària de l’orgull LGTBI a les 18.30 h a la plaça de la Universitat. El punt de trobada del sindicat serà a les 18 h al Bar Estudiantil.

Sigues com vulguis, també a la feina!