CCOO, UGT i CGT convoquen vaga a les Oficines d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Barcelona


La vaga està convocada el 9 de juny, de 8 a 20 h; el 13 de juny, de 12 a 15h; el 20 de juny de 12 a 15h, i el 27 de juny, de 12 a 15h, davant la manca de diàleg de l’ajuntament per millorar les condicions laborals del col·lectiu de treballadors d’aquest servei municipal de Barcelona

 

Comunicat de premsa conjunt de les seccions sindicals de CCOO, UGT I CGT de l’Ajuntament de Barcelona

 

Des del Comitè de Vaga de les OAC, volem comunicar que avui l’Ajuntament de Barcelona no s’ha presentat a l’acte de conciliació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), al·ludint que és un tràmit inadequat i improcedent.

Ens sorprèn molt, que un govern municipal provinent de les marees ciutadanes, el 15-M i l’Observatori dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, i que ha participat en totes les reivindicacions d’aquests moviments socials en defensa dels drets de la ciutadania. Ignori el diàleg amb els treballadors/es al·ludint ardits tècnics, que denoten la utilització dels mateixos recursos de la patronal més reaccionaria.

Els representants dels treballadors/es, ens hem presentat a l’acte de conciliació del TLC amb la voluntat de diàleg i apropament de postures, el que hem rebut és menysteniment a la situació laboral de la plantilla de les OAC, que fa més d’un any que reclamen solucions reals als problemes existents, i només reben fum i mesures que han agreujat la situació. Fet que comporta el deteriorament del servei a la ciutadania i una sobrecàrrega de treball inassolible.

Hem rebut avui mateix una carta amb data del 18/05/2016, des de la direcció de Recursos Humans, en la qual reiteren els mateixos arguments de manca de legalitat de la convocatòria de vaga, no és cert, ja que, com demostra la documentació adjunta, la vaga va ser comunicada en temps i forma al Departament d’Empresa i Coneixement el dia 11/05/2016, des del mateix Tribunal Laboral de Catalunya, amb l’emparament de l’article 28 de la Constitució Espanyola, en el RDL 17/1977 de 4 de març i la sentència del Tribunal Constitucional del 8 d’abril de 1981.

Des del Comitè de Vaga, rebutgem les pràctiques que està duent a terme l’Ajuntament de Barcelona, i fem una crida als responsables polítics perquè posin fil a l’agulla per resoldre d’una vegada aquest conflicte, i que recordin les paraules de l'alcaldessa a la carta enviada als treballadors/es el dia 30/05/2015, fent al·lusió al seu ferm compromís: “no només del manteniment de les condicions laborals, sinó, també, en la mesura del possible, amb la millora d’aquestes condicions”

Volem fets i no paraules!

 


20/05/2016

Serveis a la Ciutadania de CCOO de Catalunya | Avís legal | RSS |

ccoo.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar l'experiència d’usuari. Més informació sobre la política de cookies