Propostes de mobilitzacions: # CCOO aposta per sumar i fer força en contra de les mesures restrictives del Departament d’Educació

Els principals sindicats de l’àmbit de l’ensenyament públic han presentat un calendari de mobilitzacions amb noves accions en contra de la “política d’aparador” del Departament d’Educació i en defensa de “les condicions d’escolarització dels alumnes” i de la “qualitat de l’escola pública”. El calendari inclou tancades als centres, concentracions davant els ajuntaments i dues jornades de vaga en dimarts, el 18 de maig i el 28 de setembre. Amb aquestes accions, els sindicats volen “sumar i fer força” a l’hora d’intensificar la mobilització i trobar “la solidaritat, la comprensió i el suport” tant de famílies com d’associacions de pares i mares.

Els sindicats volen iniciar un “veritable procés negociador” amb el Departament per fer arribar les seves demandes. Entre altres coses, demanen un increment general del nombre de treballadors de l’ensenyament públic que permeti que hi hagi menys alumnes per aula i una gestió més democràtica i participativa dels centres, amb l’augment del poder de decisió dels claustres. A més, s’oposen al nou i polèmic calendari escolar, a les retallades de plantilla, a les hores extres que podrien ser cobertes per un substitut, i al tancament de grups, com ha passat a diversos centres amb el Batxillerat.

Àngel García, portaveu de la federació d’ensenyament de CCOO a Catalunya, explica aquesta voluntat de sumar els suports de les famílies i evitar l’aïllament dels sindicats en la lluita contra les polítiques del Departament.