Arribem a final d’any i continua el bloqueig salarial del Lleure !

Com sabeu, fa mesos que estem intentant desbloquejar la negociació del 4rt Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural en matèria salarial. Aquesta negociació està sent força complexa i difícil atesa, d’una banda, la situació econòmica de les empreses derivada de l’impacte de la pandèmia i, d’altra, la necessitat imperiosa d’encetar d’una vegada per totes un increment salarial que arribi als treballadors i les treballadores del sector.

La darrera proposta que CCOO hem fet arribar a la negociadora del 4rt Conveni per intentat tancar un preacord planteja un esglaonament d’increments salarials entre 2022 i 2024 fins arribar a un increment salarial acumulat d’un 8%. L’objectiu d’aquesta proposta perllongada en el temps seria aconseguir compensar un increment modest el 2022, on les empreses tenen més dificultats econòmiques, mitjançant aquest acumulat plurianual. En aquest mateix sentit, i també com a compensació per la pujada salarial de 2018 que no es va produir, hem proposat un dia d’assumpte particular l’any pels treballadors i les treballadores del sector.

Aquí podeu trobar el text sencer de la proposta feta pel sindicat

Des de CCOO considerem que aquesta proposta és un bon punt de trobada per assolir un preacord en matèria salarial i donar un impuls final a la negociació del 4rt Conveni que permeti el seu tancament definitiu amb millores de caire social i de les categories professionals. Mentre esperem que se’ns convoqui a la pròxima reunió de la comissió negociadora del conveni abans que finalitzi l’any, les patronals ens han manifestat que no estan disposades a anar més enllà d’un acumulat d’un 7% i que tampoc els hi agrada la darrera proposta del dia d’assumpte particular l’any.

La nostra no és una proposta tancada, estem disposats a escoltar la contrapart, a la resta de sindicats, i moure’ns en diferents alternatives, sempre que suposi avançar en el desbloqueig salarial. Aquests dies estem insistint a les patronals que convoquin reunió urgentment per continuar la negociació, més encara quan són les mateixes patronals les que estan posant com a termini d’aquesta negociació el 20 de gener de 2022.

Sigui com sigui, CCOO considerem que la darrera proposta salarial a què s’arribi a la taula de la comissió negociadora del 4rt Conveni hauria de ser sotmesa a consulta de les persones treballadores del Lleure Educatiu i Sociocultural. Perquè això sigui possible caldria signar un preacord amb la darrera proposta salarial tot especificant que serà sotmesa a ratificació mitjançant consulta. Malauradament, CCOO no tenim majoria suficient a la comissió negociadora del conveni per signar en solitari aquest preacord; per fer-ho possible caldria la signatura de, com a mínim, un altre sindicat.

Finalment, també us informem que, a partir de gener, CCOO farem assemblees informatives pels centres de treball. En qualsevol cas, si teniu qualsevol dubte o pregunta podeu posar-vos amb contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic [email protected].

[pdf-embedder url=”https://educaccio.wpsysadmin.dev/wp-content/uploads/2021/12/ESBORRANY-PREACORD-en-matèria-salarial-en-làmbit-sectorial-definit-pel-Conveni-del-Lleure-Educatiu-i-Sociocultural-de-Catalunya-1.pdf” title=”ESBORRANY PREACORD en matèria salarial en l’àmbit sectorial definit pel Conveni del Lleure Educatiu i Sociocultural de Catalunya”]