6é Concurs de Relats Curts ‘Maite Boscà Lloret’

CCOO PV convoca la SISENA edició del certamen de relats curts ‘Maite Boscà Lloret’, un concurs literari dirigit a l’afiliació i a la ciutadania, amb una única categoria en valencià/català i amb la temàtica: “ Igualtat i Treball”.

Aquest concurs està dins del marc de l’ONADA CULTURAL de les CCOO dels tres territoris de parla catalana.

El premi porta el nom de la professora de valencià de l’IES Albal, militant activa de la cultura i la llengua, i sindicalista de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV. El concurs està adreçat, en aquesta cinquena edició, a l’afiliació del sindicat i a la ciutadania en general.

Tal com es va decidir en les línies d’acció de l’XIIé Congrés, l’acció sindical i sociopolítica ha d’anar acompanyada d’expressions culturals amb un caràcter reivindicatiu i d’especial cura per la cultura del País Valencià. Per aquest motiu, CCOO PV convoca aquest sisé Concurs de Relats, que disposa d’una única categoria en valencià/català i amb una temàtica relacionada amb el tema : “ Igualtat i treball” El concurs forma part del marc de col·laboració cultural entre les CCOO de Catalunya, Les Illes i el País Valencià.

El període de participació s’iniciarà a partir del 15 de novembre i restarà obert fins a les 23.59 hores del 3 de desembre de 2023. Els premis s’entregaran el pròxim 14 de desembre a la vesprada, en un acte que tindrà lloc en la seu de CCOO PV i que serà retransmès online.

Per a més informació de com participar-hi consulteu les ‘Bases del concurs’ següents:

Bases del concurs

QUI?

Afiliats i afiliades a les CCOO del País Valencià, Catalunya i les Illes en el moment d’iniciar-se el període de presentació d’obres i ciutadania en general. Cada persona hi pot presentar fins a tres relats propis .

QUÈ?

– El relat ha de ser original i inèdit i no pot haver estat premiat en cap altre concurs, ni pot ser presentat a cap certamen literari mentre aquest quede obert.

– El relat ha de tenir una extensió màxima de 280 caràcters (amb espais).

– El text pot ser de gènere o d’estil lliure, de ficció o de no-ficció i la seua temàtica ha de ser relativa al món del treball i en concret amb el tema: “ Igualtat i treball”.

– Els relats han d’estar escrits en valencià/català. COM?

Per participar en el certamen cal inscriure’s enviant un correu electrònic a [email protected] indicant-hi:

Nom cognoms
Pseudònim
Edat
Ocupació
Correu electrònic
Telèfon de contacte
Enllaços als perfils de Twitter i Facebook (ambdós comptes poden ser utilitzats per a finalitats promocionals en les xarxes socials de CCOO PV). Si no voleu tenir menció, indiqueu-ho explícitament.

I adjuntar l’arxiu amb el relat o relats sense signar en format Word o PDF.

Els adjunts han d’incloure el pseudònim de la persona participant, un títol per a cada relat, però en cap cas no hi ha de constar ni el nom ni cap dada personal de l’autor o autora.

JURAT

El jurat està format per personalitats del món literari, cultural, activista i sindical. La composició concreta del jurat es farà pública oportunament en el web de CCOO PV www.pv.ccoo.es amb antelació suficient abans de la finalització del termini de recepció d’originals.

Per a la valoració dels treballs es tindrà en compte la qualitat literària, l’originalitat creativa i el seu compromís reivindicatiu.

CALENDARI PREVIST

El concurs es posarà en marxa el 15 de novembre de 2023 i tindrà un període vàlid per a la presentació dels relats fins a les 23.59h del 3 de desembre de 2023.

PREMI

Els premis consistiran en un val de 150 €, 125 € i 100 €, per al primer, segon i tercer premi respectivament. Aquests vals seran vàlids per a l’adquisició de llibres o material literari a la llibreria ‘Fan Set’ o altra llibreria a l’abast de les persones premiades que es puga convenir amb CCOO PV.

El dijous 14 de desembre, dins dels actes de commemoració dels drets lingüístics, es farà el lliurament dels premis en un acte que tindrà lloc a la seu de CCOO PV i que serà retransmès on line per a la resta de territoris.

IMPORTANT

L’autor o autora reconeix ser qui ha escrit el relat, com a tal, té tots els drets sobre l’esmentada obra. L’autor o autora cedeix els drets de reproducció, distribució i comunicació pública de l’obra a CCOO PV. Aquests drets d’explotació de l’obra que se cedeixen són en qualsevol dels formats existents i coneguts al dia d’avui. No hi haurà remuneració econòmica percebuda per l’autor o autora com a contraprestació per aquesta cessió.

El premi pot quedar desert si així ho determina el jurat. El premi no pot ser cedit a terceres persones ni serà en qualsevol cas canviant per diners o compensació d’una altra índole. Les deliberacions del jurat seran del tot reservades i, per tant, no es podrà demanar a cap dels seus membres que n’oferisca explicacions.

Qualsevol dels relats presentats que no complisquen les condicions mencionades a les bases del concurs serà descartat. Presentar-se a aquest concurs implica l’acceptació de totes les bases.

Podeu adreçar els vostres dubtes o demanar més informació a la Secretaria de Cultura, Política Lingüística i Política Educativa de CS CCOO PV en el correu: [email protected]