Òrgans de direcció

Treball Digne Sostenibilitat Igualtat

L’organització territorial del Sindicat és un lloc en què coincideixen companys i companyes dels diferents rams del Sindicat i ens permet participar, en un sentit més general, en tots aquells aspectes que ens afecten com a treballadors i treballadores i com a ciutadans i ciutadanes (condicions de vida, medi ambient, transport, sanitat, ensenyament, etc.) de les nostres comarcas.

CCOO del Baix Llobregat – Alt Penedés – Anoia – Garraf, agrupa el conjunt de prop de 30.000 afiliats i afiliades i més de 5.000 delegats i delegades sindicals, organitzats en sindicats comarcals, abraçant totes les branques d’activitat productiva i de serveis.

Comissió executiva

La Comissió Executiva és l’òrgan de direcció i de gestió, escollida al 3r Congrés de CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf

Jm Romero

Josep Maria Romero

Secretari general – Coordinació Alt Penedès – Polítiques de Quadres – Formació Sindical

Nascut el 1973 a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Veí de Sant Joan Despí, sóc Diplomat en Graduat social per la UB i tinc estudis en Psicologia.

He treballat a diferents empreses i sectors des de ben jove i el meu perfil professional és tècnic de formació, orientació i inserció professional. Des del 2019, fruit d’una oferta d’ocupació pública, sóc treballador de RENFE, amb residència a l’estació de Molins de Rei. Actualment estic en situació d’excedència per desenvolupament de responsabilitat sindical.

Vaig iniciar molt jove la meva militància a CCOO. A finals del 90 vam participar a la creació d’un grup d’acció jove al Baix Llobregat, que va ser l’embrió del projecte posterior d’Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya. Al sindicat he desenvolupat diverses responsabilitats internes, com la coordinació nacional d’Acció Jove (200-2004), secretari de formació sindical i cultura del 2008 al 2012 i al 10è congrés de la CONC (2012) vaig ser escollit per desenvolupar les tasques de secretari d’organització i recursos de CCOO de Catalunya. Des de 2017 sóc secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia, Garraf i en aquest 2021 he revalidat aquesta responsabilitat per fer un segon mandat en un context complex amb grans reptes, projectes i il·lusió.

Avelino Romero

Avelino Romero

Organització, Recursos, Assessorament Sindical i Serveis Jurídics

Nascut al 1973 i veí de Sant Joan Despí. Diplomat en Graduat Social, he desenvolupat part de la meva trajectòria professional com a tècnic d’orientació laboral. Vaig formar part del grup impulsor d’Acció Jove de CCOO del Baix Llobregat. Des del 2007 fins al 2017 vaig ser el responsable dels sectors agroalimentaris de CCOO del Baix Llobregat, primer com a Secretari General del Sindicat Intercomarcal Agroalimentari i posteriorment, a la Federació d’Indústria. Des de fa 4 anys, Secretari d’Organització i Recursos de la UI de CCOO Bllapag i assessor sindical.

Monica Alarcon

Mónica Alarcón

Dones, Polítiques d’Igualtat i LGTBI

Nascuda l’any 1980, a Cornellà de Llobregat. Sóc Tècnica Especialista de Laboratori.

Treballo a la farmacèutica Almirall, des de 1999, en la que he desenvolupat la meva trajectòria professional en diferents àrees dels equips operatius de producció. Actualment ho compagino amb la meva responsabilitat com a presidenta del Comitè de Empresa d’Almirall, del centre de Sant Andreu de la Barca.

He estat membre del Comitè de Empresa d’Almirall, al centre de Sant Just desvern (2008-2012), i al centre de Sant Andreu de la Barca (des de 2012 fins a l’actualitat). Hi he desenvolupat diverses responsabilitats internes, com la de delegada de prevenció (2008-2021).

Afiliada l’any 2002, vaig començar a col·laborar al sindicat l’any 2017, com a responsable de la Secretaria de Dones, polítiques d’igualtat i LGTBI de la Unió Intercomarcal de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf.

En aquest 2021 assumeixo aquesta responsabilitat per fer un segon mandat amb molta energia, per anar validant aquesta transformació de la nostra organització i de la nostra societat tan necessària, perquè el nostre horitzó és un futur de corresponsabilitat, lliure de desigualtats, i d’exigència d’una igualtat real i efectiva.

Albert Rodriguez

Albert Rodríguez

Socioeconomia i Polítiques PúbliquesCoordinació Garraf

Nascut el 1974 a Santa Coloma de Gramenet, des de fa 24 anys visc i gaudeixo de Vilanova i la Geltrú. Sóc Diplomat en Relacions laborals per la UPF i també vaig completar un màster de lideratge i compromís cívic per Esade.

He treballat a diferents empreses de diversa tipologia i amb diferents tipus de contractes. L’any 2001 entro a treballar a Mahle SA, una empresa industrial del sector de l’automoció, on vaig formar part del comitè d’empresa i com a delegat sindical de CCOO. Actualment estic en situació d’excedència de la empresa per desenvolupament de responsabilitat sindical.

La meva vinculació a CCOO comença amb 19 anys quan demano fer les pràctiques universitàries al sindicat. En sóc afiliat des de l’any 1998.

Com a dirigent sindical he tingut la sort de poder desenvolupar diverses responsabilitats internes, que van des de temes de joves, ocupació, formació, salut laboral, socioeconomia, organització, finances, etc. A l’any 2008 accedeixo a la secretaria general de la Unió Garraf Alt Penedès i al 2012 també de l’Anoia. També formo part del del Consell Nacional de la CONC des de fa anys.

Des de 2017 realitzo tasques d’assessorament laboral i sóc el coordinador de CCOO al Garraf. En aquest nou mandat també assumeixo les tasques de coordinació de l’Alt Penedès, amb les mateixes ganes i força del primer dia.     

Pol Mena

Pol Mena

Acció Jove, Salut Laboral i Noves Realitats del Treball

Nascut al 1996, del Prat del Llobregat i amb estudis de relacions laborals per la Universitat de Barcelona.

Fa 9 anys que milito a l’esquerra transformadora de Catalunya. He format part de l’AEP, un sindicat d’estudiants, fent front als problemes congènits que viu la joventut i a la situació de precarietat i encariment de les universitats públiques. Des de 5 anys que estic afiliat a Acció Jove.

Vaig ser durant dos anys secretari del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, representant a Acció Jove- Joves de CCOO.

A nivell sindical, sóc assessor mancomunat, responsable d’acció jove al territori i activista pels drets LGTBI+, participant activament en l’àmbit LGTBI de CCOO Catalunya.

Alfred Simo

Alfred Simó

Coordinació Anoia

Nascut a Igualada el 1969, actualment visc a Òdena.

Tinc l’antiga titulació de diplomatura d’EGB, branca matemàtiques i ciències, el grau d’Educació i sóc especialista d’anglès per oposició amb destinació definitiva com a la ZER Serra d’Ancosa.

He treballat a l’ESO, primària i formació d’adults (COMPETIC), sempre en l’especialitat d’anglès i com a coordinador d’informàtica.També sóc membre fundador del Grup de Mestres de l’Anoia, associació que organitza activitats i formació per al col·lectiu docent de primària i secundària a la comarca.

Afiliat a CCOO des de 2012, sóc delegat sindical d’educació pública a l’àmbit del BLLAPAG (Anoia) i al servei territorial de la Catalunya Central, activitat que vaig compaginar, primer, amb la secretaria d’organització del sindicat d’educació del BLLAPAG i, ara mateix, amb la coordinació territorial del sindicat a l’Anoia.

Yolanda Garcia Puga

Yolanda García

Afiliació i Participació

Nascuda a Barcelona l’any 1973, filla de pares andalusos. Actualment resideixo a Viladecans.

Els meus estudis han estat pocs, ja que la meva trajectòria laboral va començar amb 17 anys. La meva formació es va acabar amb el primer grau de Formació Professional administratiu.

Des de l’any 2002 sóc part de la plantilla de l’empresa Correosexpress, situada a Sant Boi de Llobregat, exercint diferents funcions en l’àrea d’atenció al client.

Des de l’any 2009 exerceixo la responsabilitat de Presindenta de el comitè d’empresa i membre de la secció sindical estatal CCOO, amb les responsabilitats de Formació, Prevenció i igualtat.

Puc desenvolupar aquesta activitat de manera responsable, gràcies a la formació rebuda al sindicat que tinc l’orgull de representar. Ara col·laboro amb CCOO BLLAPAG a la secretaria d’afiliació i participació.

Jmjj 12 22 1

José Manuel Jurado

Comunicació i Sostenibilitat. Cooperació i Solidaritat

Fill de treballadors immigrants, vaig néixer a Barcelona l’any 1967. Tot i que he passat la major part de la meva vida al Prat de Llobregat, ara torno a viure a la capital, en el barri obrer del Guinardó.

Tinc certa formació en dret, enginyeria tècnica i relacions laborals. Sóc operari especialitzat del Grup SEAT, però em trobo en situació d’excedència des de l’any 2005. Em vaig afiliar a CCOO molt abans, amb 20 anys.

A nivell sindical m’he centrat en la coordinació de temes relacionats amb la sostenibilitat ecològica, primer des de la direcció de CCOO Baix Llobregat i més tard a nivell de tot el país. He representat a la primera força social catalana en diversos àmbits institucionals sobre mobilitat, aigua, gestió de  residus, qualitat de l’aire, espais naturals… Un d’ells és el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, del que sóc conseller.

Durant el present mandat formo part de la comissió executiva de la unió intercomarcal, coordinant temes de comunicació, de salut laboral i, especialment, de sostenibilitat.

Img 20230223 Wa0016

Lourdes Sindreu

Coeducació i Plans d’Igualtat APAG

Lourdes Sindreu, nascuda al barri obrer del Carmel, a Barcelona.

Soc llicenciada en ciències físiques, ara docent de secundària i batxillerat  a l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, ciutat on he viscut més de 20 anys (ara resideixo a Canyelles, també al Garraf). A aquest centre he estat escollida delegada de CCOO.

Des del sindical reforço la diversitat de la seva estructura interna i la presència sindical als plans d’igualtat a les empreses, apostant per la coeducació als centres educatius com a eina feminista transformadora per disminuir els efectes i conseqüències de l’educació sexista sobre nens i nenes. 

Comitè territorial

Organisme de direcció política sindical i de coordinació entre la Comissió Executiva (CE) de la Unió Intercomarcal i els Sindicats Intercomarcals dels rams.

Formen part els i les membres de la CE i la secretaria general dels Sindicats Intercomarcals.

S’aconsegueix la paritat a l’òrgan fent un reforç a través de l’elecció al màxim òrgan de direcció dels sindicats intercomarcals, d’una persona per sindicat de més gran a menor afiliació fins aconseguir-la.

Les reunions d’aquest organisme són mensuals.

 • ALARCÓN LEÓN, MÓNICA
 • CASALS CRISPIN, EVA
 • DE LA FUENTE CUSIO, CRISTINA
 • DIAZ MONTESINOS, TOMAS
 • FERNÁNDEZ LÓPEZ, M.SILVIA
 • GARCIA CORDERO, MELODI
 • GARCÍA PUGA, YOLANDA
 • GIL PONCE, M.ISABEL
 • GONZALEZ CRUZ, JESÚS
 • JORDAR LARENA, EDUARD
 • JURADO VILLENA, JOSE MANUEL
 • MENA GIRONÈS, POL
 • PEIRÓ MARGARIT, ANNA MARIA
 • PI GARCÍA. HIGINI
 • RODRÍGUEZ MIHI, ALBERT
 • RODRÍGUEZ NARVÁEZ, GEMMA
 • ROMERO ASENSIO, AVELINO
 • ROMERO VELARDE, JOSEP MARIA
 • SIMÓ ARTOLA, ALFRED
 • SINDREU ARTOLA, LOURDES
 • OLSONA BESTARD, JOANA

Consell intercomarcal

 • ALARCÓN LEÓN, MÓNICA
 • ALVAREZ MARCOS, MARIA
 • CANTERO SANCHEZ, MANUEL
 • CARO EXPOSITO, MANUEL
 • CASALS CRISPIN, EVA
 • CORTES ARGAON, SUSANNA
 • DE LA FUENTE CANO, PEDRO
 • DE LA FUENTE CUSIO, CRISTINA
 • DIAZ MONTESINOS, TOMAS
 • DOMENECH SANCHO, ARACELI
 • DOMINGUEZ SUAREZ, CONCEPCIÓN
 • DURAN BUJALANCE, CRISTINA
 • EMETERIO TORROGLOSA, EDUARD
 • ESPERT JORDANA, SANDRA
 • FERNÁNDEZ LÓPEZ, M.SILVIA
 • FUENTES PEREZ, ANGEL 
 • GARCIA FERNANDEZ, ANTONIO
 • GARCÍA PUGA, YOLANDA
 • GONZALEZ CRUZ, JESÚS
 • HERNANDEZ GARCIA, JOSE
 • HIDALGO GARCIA, ANTONIO
 • JARAIZ CUESTA, ANGEL
 • JORDAR LARENA, EDUARD
 • JURADO VILLENA, JOSE MANUEL
 • LOU MARTIN, TOMAS
 • LOZANO ANDREU, SERGIO
 • MARTINEZ OLIVER, JORDI
 • MATHEWS PHELAN, GABRIELA
 • MERINO SANCHEZ, MIGUEL ANGEL
 • MURA, NOVELLA
 • PEIRÓ MARGARIT, ANA M.
 • PI GARCÍA. HIGINI
 • RAMOS FALCO, FRANCISCO JOSE
 • REINA ESQUIVEL, FERNANDO 
 • RODRÍGUEZ MIHI, ALBERT
 • RODRÍGUEZ NARVÁEZ, GEMMA
 • ROMERO ASENSIO, AVELINO
 • ROMERO GARCIA, LUIS
 • ROMERO VELARDE, JOSEP MARIA
 • RUPEREZ CORTES, JUAN JOSE
 • SALAS CISCAR, FCO.JAVIER
 • SALAZAR ABAD, JULIA
 • SERRANO, PECES, ANTONIO M.
 • SIMÓ ARTOLA, ALFRED
 • SINDREU GALOBARDES, LOURDES
 • SOLSONA BESTARD, JOANA
 • VEGA ALVAREZ, AMELIA
 • VIZUETE GOMEZ, JOSE ANTONIO
 • ZAURIN GARCIA, FERNANDO

Organigrama

Organigrama Ui Febrer 23 Page 0001