Òrgans de direcció

Treball Digne Sostenibilitat Igualtat

L’organització territorial del Sindicat és un lloc en què coincideixen companys i companyes dels diferents rams del Sindicat i ens permet participar, en un sentit més general, en tots aquells aspectes que ens afecten com a treballadors i treballadores i com a ciutadans i ciutadanes (condicions de vida, medi ambient, transport, sanitat, ensenyament, etc.) de les nostres comarques.

CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf agrupa en conjunt prop de 30.000 persones afiliades i més de 5.000 delegats i delegades sindicals, organitzats en sindicats intercomarcals que abracen totes les branques d’activitat productiva i de serveis.

Comissió Executiva

La Comissió Executiva és l’òrgan de direcció i de gestió, escollida al 3r Congrés de CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf

Romero Oko

Josep Maria Romero

Secretari general – Coordinació Alt Penedès – Polítiques de Quadres – Formació Sindical

Biografia personal

Nascut el 1973 a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). Veí de Sant Joan Despí, sóc Diplomat en Graduat social per la UB i tinc estudis en Psicologia.

He treballat a diferents empreses i sectors des de ben jove i el meu perfil professional és tècnic de formació, orientació i inserció professional. Des de 2019, fruit d’una oferta d’ocupació pública, sóc interventor de RENFE. Actualment estic en situació d’excedència per desenvolupament de responsabilitat sindical.

Vaig iniciar molt jove la meva militància a CCOO. A finals del 90 vam participar a la creació d’un grup d’acció jove al Baix Llobregat, que va ser l’embrió del projecte posterior d’Acció Jove – Joves de CCOO de Catalunya. Al sindicat he desenvolupat diverses responsabilitats internes, com la coordinació nacional d’Acció Jove (200-2004), secretari de formació sindical i cultura de 2008 a 2012 i al 10è congrés de la CONC (2012) vaig ser escollit per desenvolupar les tasques de secretari d’organització i recursos de CCOO de Catalunya. Des de 2017 sóc secretari general de CCOO del Baix Llobregat, l’Alt Penedès, l’Anoia i el Garraf. L’any 2021 vaig revalidar aquesta responsabilitat per fer un segon mandat en un context complex amb grans reptes, projectes i il·lusió.

A Oko

Avelino Romero

Organització, Recursos, Assessorament Sindical i Serveis Jurídics

Biografia personal

Nascut al 1973 i veí de Sant Joan Despí. Diplomat en Graduat Social, he desenvolupat part de la meva trajectòria professional com a tècnic d’orientació laboral. Vaig formar part del grup impulsor d’Acció Jove de CCOO del Baix Llobregat. Des de 2007 fins a 2017 vaig ser el responsable dels sectors agroalimentaris de CCOO del Baix Llobregat, primer com a Secretari General del Sindicat Intercomarcal Agroalimentari i posteriorment, a la Federació d’Indústria. Des de fa alguns anys, Secretari d’Organització i Recursos de la UI de CCOO Bllapag i assessor sindical.

Monica Oko

Mónica Alarcón

Dones, Polítiques d’Igualtat i LGTBI

Biografia personal

Nascuda l’any 1980, a Cornellà de Llobregat. Soc Tècnica Especialista de Laboratori.
Treballo a la farmacèutica Almirall, des de 1999, en la que he desenvolupat la meva trajectòria professional en diferents àrees dels equips operatius de producció.

Actualment ho compagino amb la meva responsabilitat com a presidenta del Comitè de Empresa d’Almirall, del centre de Sant Andreu de la Barca.

He estat membre del Comitè de Empresa d’Almirall, al centre de Sant Just Desvern (2008-2012), i al centre de Sant Andreu de la Barca (des de 2012 fins a l’actualitat). Hi he desenvolupat diverses responsabilitats internes, com la de delegada de prevenció (2008-2021).

Afiliada a CCOO l’any 2002, vaig començar a col·laborar al sindicat l’any 2017, com a responsable de la Secretaria de Dones, polítiques d’igualtat i LGTBI de la Unió Intercomarcal.

En aquest mandat assumeixo de nou aquesta responsabilitat per fer un segon mandat amb molta energia, per anar validant aquesta transformació de la nostra organització i de la nostra societat tan necessària, perquè el nostre horitzó és un futur de corresponsabilitat, lliure de desigualtats, i d’exigència d’una igualtat real i efectiva.

Albert Oko

Albert Rodríguez

Biografia personal

Nascut el 1974 a Santa Coloma de Gramenet, des de fa 24 anys visc i gaudeixo de Vilanova i la Geltrú. Soc Diplomat en Relacions laborals per la UPF i també vaig completar un màster de lideratge i compromís cívic per Esade.

He treballat a diferents empreses de diversa tipologia i amb diferents tipus de contractes. L’any 2001 entro a treballar a Mahle SA, una empresa industrial del sector de l’automoció, on vaig formar part del comitè d’empresa i com a delegat sindical de CCOO.

La meva vinculació a CCOO comença amb 19 anys quan demano fer les pràctiques universitàries al sindicat. En soc afiliat des de l’any 1998.

Com a dirigent sindical he tingut la sort de poder desenvolupar diverses responsabilitats internes, que van des de temes de joves, ocupació, formació, salut laboral, socioeconomia, organització, finances, etc. A l’any 2008 accedeixo a la secretaria general de la Unió del Garraf i l’Alt Penedès i a 2012 també de l’Anoia. També formo part del del Consell Nacional de la CONC des de fa anys.

Des de 2017 realitzo tasques d’assessorament laboral i soc el coordinador de CCOO al Garraf.     

Pol Oko

Pol Mena

Acció Jove, Salut Laboral i Noves Realitats del Treball

Biografia personal

Nascut l’any 1996, del Prat del Llobregat i amb estudis de relacions laborals per la Universitat de Barcelona.

Fa més de 10 anys que milito a l’esquerra transformadora de Catalunya. He format part de l’AEP, un sindicat d’estudiants, fent front als problemes congènits que viu la joventut i a la situació de precarietat i encariment de les universitats públiques. Des de fa molt temps estic afiliat a Acció Jove.

Vaig ser durant dos anys secretari del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, representant a Acció Jove- Joves de CCOO.

A nivell sindical, sóc assessor mancomunat, responsable d’Acció Jove al territori i activista pels drets LGTBI+, participant activament en l’àmbit LGTBI de CCOO Catalunya.

Alfred Oko

Alfred Simó

Coordinació Anoia

Biografia personal

Nascut a Igualada el 1969, actualment visc a Òdena.

Tinc l’antiga titulació de diplomatura d’EGB, branca matemàtiques i ciències, el grau d’Educació i sóc especialista d’anglès per oposició amb destinació definitiva com a la ZER Serra d’Ancosa.

He treballat a l’ESO, primària i formació d’adults (COMPETIC), sempre en l’especialitat d’anglès i com a coordinador d’informàtica. També soc membre fundador del Grup de Mestres de l’Anoia, associació que organitza activitats i formació per al col·lectiu docent de primària i secundària a la comarca.

Afiliat a CCOO des de 2012, soc delegat sindical d’educació pública a l’àmbit de la UI de BLLAPAG (Anoia) i al servei territorial de la Catalunya Central, activitat que vaig compaginar, primer, amb la secretaria d’organització del sindicat d’educació d’aquest territori i, ara mateix, amb la coordinació territorial del sindicat a l’Anoia.

Yolanda Oko

Yolanda García

Afiliació i Participació

Biografia personal

Nascuda a Barcelona l’any 1973, filla de pares andalusos. Actualment resideixo a Viladecans.

Els meus estudis han estat pocs, ja que la meva trajectòria laboral va començar amb 17 anys. La meva formació es va acabar amb el primer grau de Formació Professional administratiu.

Des de l’any 2002 soc part de la plantilla de l’empresa Correosexpress, situada a Sant Boi de Llobregat, exercint diferents funcions en l’àrea d’atenció al client.
A partir de l’any 2009 vaig exercir, durant diversos mandats, la responsabilitat de Presidenta del comitè d’empresa i membre de la secció sindical estatal CCOO, amb les responsabilitats de Formació, Prevenció i igualtat.

Puc desenvolupar aquesta activitat de manera responsable, gràcies a la formació rebuda al sindicat que tinc l’orgull de representar. Ara col·laboro amb CCOO BLLAPAG a la secretaria d’afiliació i participació.

Jurado Oko

José Manuel Jurado

Comunicació, sostenibilitat i cooperació

Biografia personal

Fill de treballadors immigrants, vaig néixer a Barcelona l’any 1967. Tot i que he passat la major part de la meva vida al Prat de Llobregat, ara torno a viure a la capital, al barri obrer del Guinardó.

Tinc certa formació en dret i enginyeria tècnica. Soc operari especialitzat del Grup SEAT, però em trobo en situació d’excedència des de l’any 2005. Em vaig afiliar a CCOO molt abans, amb 20 anys.

A nivell sindical m’he centrat en la coordinació de temes relacionats amb la sostenibilitat ecològica, primer des de la direcció de CCOO Baix Llobregat i més tard a nivell de tot el país. He representat a la primera força sindical en diversos àmbits institucionals sobre mobilitat, aigua, gestió de  residus, qualitat de l’aire, espais naturals… Un d’ells va ser el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, com a conseller.

Durant el present mandat formo part de la comissió executiva de la unió intercomarcal, coordinant temes de comunicació, de cooperació i, especialment, de sostenibilitat.

Lourdes Oko

Lourdes Sindreu

Coeducació i Plans d’Igualtat APAG

Biografia personal

Lourdes Sindreu, nascuda al barri obrer del Carmel, a Barcelona.

Soc llicenciada en ciències físiques, ara docent de secundària i batxillerat a l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, ciutat on he viscut més de 20 anys (ara resideixo a Canyelles, també al Garraf). A aquest centre he estat escollida delegada de CCOO.
Des del sindical reforço la diversitat de la seva estructura interna i la presència sindical als plans d’igualtat a les empreses, apostant per la coeducació als centres educatius com a eina feminista transformadora per disminuir els efectes i conseqüències de l’educació sexista sobre nens i nenes. 

Consulta l’organigrama funcional.

Comitè Territorial

Organisme de direcció política sindical i de coordinació entre la Comissió Executiva (CE) de la Unió Intercomarcal i els Sindicats Intercomarcals dels rams.

Formen part els i les membres de la CE i la secretaria general dels Sindicats Intercomarcals.

S’aconsegueix la paritat a l’òrgan fent un reforç a través de l’elecció, al màxim òrgan de direcció dels sindicats intercomarcals, d’una persona per sindicat de més gran a menor afiliació fins aconseguir-la.

Les reunions d’aquest organisme són mensuals.

 • ALARCON LEON, MONICA
 • CASALS CRISPIN, EVA
 • DE LA FUENTE CUSIO, CRISTINA
 • DIAZ MONTESINOS, TOMAS
 • FERNANDEZ LOPEZ, M. SILVIA
 • GARCIA CORDERO, MELODI
 • GARCIA PUGA, YOLANDA
 • GELPI DOMINGUEZ, GEMMA
 • GIL PONCE, MARIA ISABEL
 • GONZALEZ CRUZ, JESUS
 • JURADO VILLENA, JOSE MANUEL
 • MENA GIRONES, POL
 • PEIRO MARGARIT, ANA MARIA
 • PI GARCIA, HIGINI
 • RODRIGUEZ MIHI, ALBERT
 • RODRIGUEZ NARVAEZ, GEMA
 • ROMERO ASENSIO, AVELINO
 • ROMERO VELARDE, JOSEP MARIA
 • SIMO ARTOLA, ALFRED
 • SINDREU GALOBARDES, LOURDES
 • SOLSONA BESTARD, JOANA

Consell Intercomarcal

 • ALARCON LEON, MONICA
 • ALVAREZ MARCOS, MARIA
 • CARMONA FERNANDEZ, DOLORES
 • CARO EXPOSITO, MANUEL
 • CASALS CRISPIN, EVA
 • DE LA FUENTE CUSIO, CRISTINA
 • DIAZ MONTESINOS, TOMAS
 • DOLADO GONZALEZ, ENRIC
 • DOMENECH SANCHO, ARACELI
 • DOMINGUEZ SUAREZ, CONCEPCION
 • EMETERIO TORROGLOSA, EDUARD
 • ESPERT JORDANA, SANDRA
 • FERNANDEZ LOPEZ, M. SILVIA
 • FUENTES PEREZ, ANGEL
 • GARCIA FERNANDEZ, ANTONIO
 • GARCIA PUGA, YOLANDA
 • GELPI DOMINGUEZ, GEMMA
 • GONZALEZ CRUZ, JESUS
 • HERNANDEZ GARCIA, JOSE
 • HIDALGO GARCIA, ANTONIO
 • JARAIZ CUESTA, ANGEL
 • JURADO VILLENA, JOSE MANUEL
 • LOU MARTIN, TOMAS
 • LOZANO ANDREU, SERGIO
 • MARQUEZ ADAME, JOSE MANUEL
 • MARTINEZ OLIVER, JORDI
 • MATHEWS PHELAN, GABRIELA
 • MENA GIRONES, POL
 • MURA , NOVELLA
 • PEIRO MARGARIT, ANA MARIA
 • PI GARCIA, HIGINI
 • RAMOS FALCO, FRANCISCO JOSE
 • REINA ESQUIVEL, FERNANDO
 • RODRIGUEZ MIHI, ALBERT
 • RODRIGUEZ NARVAEZ, GEMA
 • ROMERO ASENSIO, AVELINO
 • ROMERO GARCIA, LUIS
 • ROMERO VELARDE, JOSEP MARIA
 • RUPEREZ CORTES, JUAN JOSE
 • SALAS CISCAR, FCO. JAVIER
 • SALAZAR ABAD, JULIA
 • SERRANO PECES, ANTONIO M.
 • SIMO ARTOLA, ALFRED
 • SINDREU GALOBARDES, LOURDES
 • SOLSONA BESTARD, JOANA
 • VEGA ALVAREZ, AMELIA
 • VIZUETE GOMEZ, JOSE ANTONIO
 • ZAURIN GARCIA, FERNANDO

Organigrama funcional

Organigrama Ui Febrer 23 Page 0001