CCOO mostra preocupació i disconformitat davant l’anunci del tancament de Zara a Vilanova i la Geltrú 

Les representants legals de les treballadores no han rebut comunicació formal

Durant la jornada d’ahir la direcció de Zara va comunicar a les plantilles de les dues tendes que té a Vilanova i la Geltrú la intenció de procedir al seu tancament a finals del proper mes de gener.

Aquesta informació, que ha arribat als mitjans de comunicació comarcals, no s’ha traslladat a la representació legal de les persones que hi treballen, tal com seria preceptiu i recomanable per un bon funcionament de les relacions laborals dins una gran empresa com aquesta.

La federació de Serveis de CCOO considera que aquesta decisió no té lògica, donats els bons resultats econòmics de les empreses del grup INDITEX. Els establiments de Vilanova no són una excepció, i mostren un bon rendiment. Tampoc hauria d’haver problemes en el perllongament del contracte de lloguer, que acabarà al gener si no es renegocia.

Aquest tancament aïllat resulta especialment sorprenent per a CCOO, donat que a principis d’any va acabar un procés de reducció del nombre de tendes d’INDITEX a tot l’Estat (concretament 114, afectant a prop de 1000 treballador/ores). Un acord amb els sindicats majoritaris va situar la possibilitat de triar noves ubicacions a les persones afectades i de cobrar indemnitzacions que superaven el que marca la normativa laboral (arribant a equiparar-se a un acomiadament improcedent).

A l’espera de que el comitè rebi informació detallada, amb plans i objectius de l’empresa, CCOO vol traslladar confiança a les prop de 40 persones que treballen a Zara Vilanova. D’entrada, cal partir de les experiències de les situacions anteriors, tenint cura del manteniment de les actuals condicions personals i col·lectives, que sempre es veuen amenaçades en casos de canvi de centre de treball. També la distància a les noves ofertes ha de poder ser viables per a les dues plantilles.

Els contactes entre la direcció de Zara i el comitè hauran de confirmar aquest tancament, que d’entrada és del tot rebutjable. Si arriba el cas, caldrà acordar mesures similars a les que CCOO ha negociat anteriorment a aquesta empresa tèxtil, amb un bon resultat per a treballadores i treballadors.