3a edició Marxa Climàtica Garraf

Activitat oberta de sensibilització als paratges dels Colls i Miralpeix, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient

La 3a edició de la Marxa Climàtica es consolida com una activitat que vol posar en valor el medi natural i paisatgístic del Garraf, posant especial atenció als problemes relacionats amb l’emergència climàtica. La primera marxa climàtica va tenir lloc l’any 2019, entre Canyelles i Olèrdola i la segona es va organitzar a Olivella.

La sortida d’enguany permetrà fer una aproximació al gran patrimoni social, històric i cultural del Garraf, endinsant-nos a l’Espai d’Interès Natural dels Colls-Miralpeix, que forma part de la Xarxa Natura 2000 i destaca per ser la zona costanera sense urbanitzar més gran entre Barcelona i Tarragona.

La ruta programada té uns 6 quilòmetres, amb una durada aproximada de 2 hores, considerada de baixa dificultat i superable per a la majoria de persones sense problemes de mobilitat (tot i que no està adaptada). El punt d’inici serà el Museu Espai Far (pujada Far de Sant Cristòfol, 2, Vilanova i la Geltrú), el diumenge 5 de juny a les 9.30 hores.

El coordinador de CCOO de l’Alt Penedès-Garraf, Albert Rodríguez, farà l’acte de benvinguda, i introduirà les característiques de l’activitat. A la finalització de la ruta s’oferirà un petit refrigeri amb productes de proximitat. La marxa compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i de l’Agencià de Desenvolupament NODE Garraf.

CCOO reivindica un model de desenvolupament sostenible, inclusiu i respectuós amb el medi natural. L’aposta per un canvi de model productiu, que posi al centre les persones a través de sectors innovadors i de futur, que impulsi la qualificació i formació professional i sigui conscient de la potencialitat del patrimoni industrial, natural i cultural i la necessitat de preservar-lo.

Galeria d’imatges