Aturades als centres de treball el 9 de març en solidaritat amb Ucraïna

Comunicat conjunt CCOO – UGT

Avui, més que mai, és imprescindible mantenir presents els principis fundadors d’Europa: pau, democràcia i solidaritat

Comissions Obreres i la Unió General de Treballadores i Treballadors reiterem la nostra condemna més enèrgica a la invasió russa d’Ucraïna. Aquest covard i il·legítim acte bèl·lic i la conseqüent guerra han de parar immediatament. Així mateix, expressem la nostra solidaritat amb la gent d’Ucraïna i especialment amb la seva classe treballadora, amb les víctimes al país i amb les i els treballadors ucraïnesos que resideixen a Espanya i que viuen amb dolor el drama de la guerra a la distància.

CCOO i UGT hem exigit que es prenguin totes les mesures necessàries perquè l’acció bèl·lica pari de manera urgent i les tropes russes es retirin del territori ucraïnès, que han ocupat violant la legalitat internacional, i es restitueixi la pau.

En el terreny humanitari, el Govern d’Espanya i la Unió Europea han d’estar a l’alçada que requereix aquesta situació, i marcar una diferència clara amb altres ocasions en què no ho han estat. Estem obligats a brindar tot el suport necessari a les persones afectades per la guerra, a la regió o on aquestes es desplacen, garantint l’establiment i la seguretat de corredors humanitaris i elaborant plans d’acollida i reubicació dins de la UE.

Així mateix, cal facilitar-los oportunitats laborals. Avui, més que mai, cal mantenir presents els principis fundadors d’Europa: pau, democràcia i solidaritat. Reafirmem el nostre compromís amb el desarmament a tot el món i amb la signatura del Tractat sobre la Prohibició de les Armes Nuclears a nivell global, garant de pau i la llibertat a nivell mundial.

CCOO i UGT ens solidaritzem també amb el poble rus que reclama la fi de la guerra i que de manera valenta es manifesta contra les actuacions del seu govern i que està sent represaliat, detingut i empresonat per exercir drets tan fonamentals com el de llibertat d’opinió o manifestació, així com amb la classe treballadora que també pagarà un alt preu per l’aposta bèl·lica del seu govern.

CCOO i UGT cridem l’atenció sobre el vergonyós i irresponsable joc de forces polítiques disruptives i de tall autoritari que han emergit a tot el món i significativament a Europa, i que han passat del coqueteig a Putin, a bramar amb més força els seus missatges antieuropeistes i colpejar els tambors de guerra amb la bandera nacional. El nacionalpopulisme de què fa gala l’extrema dreta és un risc per a la democràcia i la seva exacerbació una conseqüència més de la guerra. La classe treballadora catalana, així com la mundial, ens reconeixem només en un món sense guerres i en assolir la pau justa i duradora, també a través de la justícia social.

Fem, per tot això, una crida als i les treballadores de Catalunya que el DIMECRES 9 DE MARÇ es manifestin de manera silenciosa a l’entrada dels seus centres de treball de 12:00 a 12:05 hores, solidaritzant-nos així amb el poble de Ucraïna, demanant l’alto el foc i la immediata retirada de tropes russes del país.

Feu clic per descarregar-vos: