Aprovat en Consell de Ministres la pujada del 0’5% per al conjunt d’empleades i empleats de les Administracions Públiques

L’increment del 0’5% aprovat estava recollit en els pressupostos generals del 2023, i el seu compliment quedava pendent de la dada del PIB nominal de 2023, que fos igual o superior al 2,1%. Així mateix, CCOO exigeix al Govern que s’elimini la taxa de reposició en els pressupostos de 2024.

Tal com anunciem des de l’àrea pública de CCOO, el consell de Ministres va aprovar ahir la pujada salarial del 0’5% que tindrà caràcter retroactiu des de l’1 de gener de 2023.

Com ja va passar amb el 0’5% anterior en relació amb l’IPCA, es trauran unes instruccions des de Funció Pública per a la seva posada en marxa immediata.

Estarem vigilants perquè es faci efectiva al més aviat possible, si pot ser, aquest mateix mes de febrer o març.

Respecte a l’eliminació de la taxa de reposició, sent una reivindicació històrica d’aquest sindicat, hem exigit que s’elimini ja en el pròxim PGE 2024, sense haver d’esperar al 2025.

La recuperació d’ocupació pública està compromesa amb CCOO, entre altres, en el pla de xoc, que no sols ha de servir per a donar estabilitat a les plantilles, una cosa prioritària, sinó per a recuperar ocupació i rejovenir-les.