El proper 11 d’abril reivindicarem a Madrid els drets de les persones que treballen al sector agrari 

El proper dia 11 d’abril, les federacions estatals de CCOO d’Indústria i UGT-FICA han convocat una concentració a Madrid, davant del Ministeri d’Agricultura(paseo de la Infanta Isabel, 1, Retiro), per reivindicar els drets de les més de 700.000 persones assalariades que treballen al sector agrícola al conjunt de l’Estat, un sector que està molt precaritzat. La concentració començarà a les 11 h.

CCOO exigirem al Ministeri que tingui en compte les persones que treballen al camp i que amb la seva feina alimenten milions de persones. Reclamarem que es  compleixi el salari mínim i que s’exigeixin allotjaments en condicions i el respecte a un tracte digne a totes les persones que treballen en aquest sector. 

Així mateix, també reclamarem que s’impulsi la negociació dels convenis que estan bloquejats des de fa temps, tant el primer conveni estatal del camp com les desenes de convenis autonòmics o provincials del sector, entre els quals el Conveni agropecuari de Catalunya, que les patronals respectives mantenen encallats per no complir amb la legislació mínima exigible.

CCOO també recordarem al Ministeri d’Agricultura que no permetrem que s’endarrereixi la condicionalitat social de la Política Agrària Comuna. Durant anys, la PAC es va oblidar de les persones treballadores per compte aliè. Aquesta situació ha canviat recentment, en afavorir una distribució més justa i real de les ajudes. Des de l’1 de gener, qui les rep ha de complir les normes laborals i les condicions laborals i d’ocupació. També és necessari concretar un mecanisme de coordinació que permeti sancionar qui incompleixi la legislació.

CCOO d’Indústria de Catalunya fem una crida a la màxima participació en aquesta mobilització en defensa de les persones que treballen al sector del camp. Per aquesta raó, hem organitzat autocars des de 12 localitats catalanes que sortiran la nit abans per arribar a la concentració. Pots inscriure’t i consultar els horaris i les parades en aquest enllaç:

FORMULARI INSCRIPCIÓ CONCENTRACIÓ 11 ABRIL