CCOO continuem demostrant la utilitat del nostre sindicalisme

El pròxim mes d’octubre, la nòmina dels treballadors i treballadores de les Administracions Públiques s’incrementarà en un 0’5% més, fruit de l’Acord Marc per una Administració del segle XXI, signat per CCOO i UGT a la Mesa General de les Administracions Públiques. Tot i que falta la publicació de l’IPCA a finals de setembre per confirmar-ho, tot indica que l’IPCA des del 2022 serà superior al 6% acordat (amb les dades actuals seria del 8’3%), amb la qual cosa tindrem aquest nou increment, que serà retroactiu des del mes de gener del 2023.

Però també és possible un nou increment per aquest 2023, tot i que es cobraria els primers mesos del 2024. Es tracta d’una nova pujada del 0’5%, retroactiva des de gener del 2023, si el creixement del PIB espanyol d’aquest any arribés al 2’1%. Una xifra que sembla que pot ser assolida segons les darreres previsions de diverses entitats, com l’OCDE, l’AIReF o el Banc d’Espanya, entre d’altres.

No podem oblidar tampoc els increments previstos per al 2024. La inestabilitat política podria portar a pròrroga pressupostària i, per tant, a la congelació salarial. Gràcies al nostre acord tindrem un increment garantit del 2%, més un altre 0’5% l’octubre del 2024 si no hem recuperat poder adquisitiu en aquests tres anys.

Front altre tipus de sindicalisme que, des del tot o res, no aconsegueix res, CCOO continuem apostant pel sindicalisme útil per a la gent. Enfront el sindicalisme que arriba a falsejar dades, CCOO continuem apostant, com des dels nostres orígens, per un sindicalisme rigorós i pel conjunt de la classe treballadora, present en tots els àmbits en els quals es negocien les nostres condicions laborals.