Reunió de CCOO i altres entitats amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per reivindicar millores al sector d’atenció a la gent gran a Catalunya

Exigim un conveni català de geriatria

Aquest matí s’ha mantingut una reunió de CCOO i la resta d’organitzacions signants del manifest (ACRA, Consorci, UGT i UPIMIR) amb la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies.

Les reivindicacions de les organitzacions signants han estat:


  • Estem d’acord a obrir un conveni català, però abans de l’obertura de la mesa de negociació cal una proposta d’increment de tarifes. Hem fet esment que el 70% del sector està regulat per preus públics.
  • Si hi ha increment de tarifes, aquest fet permetria incrementar retribucions salarials.
  • Les patronals manifesten el patiment de l’1,6% salarial sense increment de tarifes.
  • S’acorda la realització d’un estudi de costos entre sindicats, patronals i govern per valorar l’increment futur de tarifes i salaris.
  • També s’acorda l’obertura d’una taula negociadora a partir del proper setembre

També s’ha fet la lectura del manifest (que podeu veure al document adjunt), i s’ha anat comentant que és el que volem per  a aquest sector al nostre país.

Des de la Conselleria manifesten que entenen les reivindicacions malgrat que no les comparteixen.

I des de CCOO valorem com a positiva la reunió d’avui, ja que representa un pas més de les nostres reivindicacions per millorar la qualitat de vida tant dels usuaris i usuàries com dels professionals del sector.

Continuarem lluitant fins a aconseguir-ho!