CCOO titlla de cínica i autoritària la política del Govern sobre els serveis i els empleats públics

Més retallades

Mentre el president del Govern de la Generalitat manifesta contínuament que ja no es poden retallar més els serveis públics, els seus consellers continuen la política de retallades en serveis i personal i de privatitzacions.

Les polítiques de personal s’han fonamentat en la reducció del personal que presta serveis directes a les persones, més de 7.000, i l’increment, prop de 100 (en general clientelar), d’alts càrrecs i personal de confiança altament remunerat.

La decisió de fer un concurs de trasllat pel personal administratiu i tècnic no té com a objectiu satisfer un dret dels treballadors i treballadores a la mobilitat voluntària, sinó la reducció de les plantilles per l’acomiadament del personal interí. Això pot posar en perill el lloc de treball de més de 6.000 treballadors i treballadores i una disminució de l’atenció a la ciutadania.

L’anunci del conseller d’Economia i Finances de no fer efectiva de nou una paga el 2014 (mesura que sembla tenien decidida des del 2012) als treballadors i treballadores és una nova mostra de l’autoritarisme del Govern, que anuncia mesures sense negociar-les a les meses de representació dels empleats públics.

La força que el Govern està mostrant per reduir els serveis públics i les condicions laborals de treballadors i treballadores contrasta amb la feblesa que té davant les empreses de begudes edulcorades, que han forçat la retirada de l’increment d’impostos, o davant les grans fortunes de Catalunya en la tributació de l’impost de successions.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 18 de setembre de 2013