Desconvocada la vaga del servei de recollida de brossa a Calafell

L’assemblea de treballadors celebrada ahir després del preacord signat per ambdues parts al Departament d’Empresa i Treball de Tarragona va decidir desconvocar la vaga prevista per a Setmana Santa

Ahir dimarts es va dur a terme al Departament d’Empresa i Treball de Tarragona un acte de mediació per trobar una solució acordada entre la direcció de l’empresa Cemssa RSU de Calafell i la representació legal de la plantilla per tal de desconvocar la vaga prevista per a Setmana Santa. La vaga s’havia convocat amb motiu de les negociacions per aconseguir un nou conveni col·lectiu.

Després de diverses hores de negociació ambdues parts van assolir un preacord que la majoria dels treballadors i treballadores de Cemssa RSU va ratificar en una assemblea celebrada ahir mateix al centre de treball.

L’acord aconseguit significa desconvocar la vaga del servei de recollida de brossa de Calafell que havia de començar aquest diumenge dia 2 d’abril i allargar-se fins el dia 10.

A més, també estableix un calendari de reunions quinzenals per seguir negociant el conveni col·lectiu, així com un parell de propostes que la part social considera imprescindibles per millorar les condicions laborals de la plantilla de Cemssa RSU i que fins ahir l’empresa es negava a acceptar: la millora del percentatge de les baixes d’incapacitat temporal per malalties i accidents no laborals i l’establiment d’una quarta paga extraordinària que substitueix l’actual “premi de no absentisme”.

CCOO fa una valoració positiva de l’acord establert i agraeix la bona disposició de la representació de l’empresa en la negociació d’ahir. També vol donar les gràcies per l’actitud positiva i la col·laboració del conjunt de la plantilla i destacar la bona feina del mediador del Departament d’Empresa i Treball de Tarragona i dels representants dels treballadors de Cemssa RSU.