Bloqueig en la negociació de neteja d’edificis i locals

Portem diversos mesos de negociació del conveni de neteja d’edificis i locals de Catalunya. En aquests mesos, lamentablement només hem pogut avançar en allò que no té cap cost econòmic per a la patronal, però seguim bloquejats en matèria econòmica.

Des de l’inici de negociació CCOO i UGT de Catalunya sempre hem defensat que el conveni ha de descansar sobre dues potes, per una banda el sector necessita uns increments salarials que ens permetin guanyar-nos la vida amb salaris dignes i per altra banda, el conveni ha de garantir que la reforma laboral pactada l’any passat té efectes en la lluita contra la precarietat, la temporalitat i la parcialitat involuntària. És per això que des dels dos sindicats, creiem que cal blindar les qüestions de contractació, per evitar que les empreses acabin utilitzant de manera perversa allò que la reforma laboral pretén evitar.

Ahir dia 14 de novembre de 2022, seguim sense tenir acord pel que fa a increments salarials, ni en els temes de contractació, cosa que ens preocupa. És per això, que atesa la situació actual, creiem que és important convocar a una assemblea de delegades i delegades del sector amb l’objectiu de donar la informació de l’estat de la negociació i que puguem valorar conjuntament quin és el camí a seguir els propers dies.