Les treballadores del SAD expressen la seva indignació amb un seguiment de la vaga del 80 %

CCOO fa una valoració molt positiva de la jornada de vaga d’ahir del sector del SAD, amb una aturada del 80 % de les persones no afectades pels serveis mínims, aquests clarament excessius, del 50 % de les persones treballadores, a tot Catalunya. A pesar que moltes empreses no han obrat de bona fe i han aplicat uns serveis mínims excessius que han impedit que moltes companyes no poguessin adherir-se i exercir el seu dret, qualifiquem la vaga del SAD com a èxit rotund.

Des de CCOO agraïm expressament a les persones treballadores del SAD el seguiment de la convocatòria de vaga, ja que han demostrat la seva indignació amb el bloqueig en la negociació del VI conveni col·lectiu per part de la patronal. Demà, 29 de febrer, es reprenen les negociacions del conveni i esperem que la patronal hagi considerat aquesta jornada de vaga amb la importància que mereix i se succeeixi un canvi en la seva postura. Ja és moment de començar a treballar en acords que dignifiquin al sector.

D’altra banda, des de CCOO tenim clar que aquest és l’inici de moltes accions que es faran si la patronal i l’Administració continuen sense responsabilitzar-se de la situació de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Catalunya.