El Govern es compromet amb CCOO i UGT a recollir en un pròxim RDL el 2% pactat per a més de cinc milions d’empleades i empleats públics

L’Acord marc per a una Administració del segle XXI recull els increments retributius i millora de les condicions de treball del personal funcionari i laboral de les administracions públiques.

L’Acord marc per a una Administració del segle XXI recull els increments retributius i millora de les condicions de treball del personal funcionari i laboral de les administracions públiques. En el 2022 i 2023 es van complir els objectius màxims recollits en l’Acord marc, la qual cosa suposa més del 7% d’increments, al que caldrà sumar el 2% previst per a aquest any 2024, quedant pendent posteriorment un 0,5% més si es compleixen els objectius de l’IPCA.

Tots dos sindicats han insistit també que ha de recollir-se la derogació completa del “decretazo” de 2012, compromès en l’Acord marc, i tornar a l’EBEP la jubilació parcial per al personal funcionari, així com el caràcter de mínims de permisos, llicències i vacances.

En aquest sentit, CCOO i UGT insten el Govern a iniciar immediatament la negociació de la jubilació parcial, la classificació professional i adaptació al Marc Europeu de Qualificacions (MEC) professionals.