CCOO i UGT materialitzen amb el Govern la pujada salarial del 0,5% per a les plantilles públiques

UGT Serveis Públics i l’Àrea Pública de CCOO s’han reunit en el matí d’avui amb la secretaria d’Estat de Funció Pública per a fer efectiva la pujada retributiva complementària del 0,5% vinculada al PIB del 2023 i insten el Govern a articular el mecanisme necessari per aportar a terme l’increment del 2% pactat per al 2024 sense haver d’esperar a la llei de PGE 2024.

La Comissió de Seguiment de l’Acord per a una Administració del segle XXI, signada per UGT i CCOO, s’ha reunit aquest matí a instàncies de tots dos sindicats, per a tractar sobre com i quan es materialitzaran en les nòmines de les empleades i empleats públics aquestes pujades salarials.

L’Acord va comprometre una pujada en les nòmines dels més de 5 milions d’empleats i empleades públiques del 0,5% si el PIB superava el 2,1% amb caràcter retroactiu i consolidable a l’1 de gener de 2023 i del 2% corresponent a 2024.

Això suposa que les empleades i empleats públics han vist incrementades les seves retribucions més d’un 7% amb l’efecte acumulat de les pujades dels anys 2022 i 2023 complint l’objectiu de la previsió del 9,8% pactat per al 2024.

Totes dues organitzacions sindicals han instat a més que el Govern de l’estat estableixi les fórmules legislatives adequades per a fer efectiva la pujada de 2024 sense haver d’esperar a la llei de pressupostos generals de l’Estat.

CCOO i UGT, signants de l’Acord, han insistit en la convocatòria d’una nova Comissió de Seguiment per a tractar la resta de temes inclosos en el pacte, com a creació d’ocupació, drets, jornada, jubilació i classificació professional, entre altres.