Aprovat en consell de ministres la pujada del 0,5% pel conjunt d’empleades i empleats de les administracions públiques

L’increment del 0,5% aprovat estava recollit als pressupostos Generals del 2023, i el seu compliment quedava pendent de la data del PIB nominal de 2023, que fos igual o superior al 6%.

Tal com es va anunciar des de l’àrea pública de CCOO, el consell de Ministres va aprovar ahir la pujada salarial del 0,5% que tindrà caràcter retroactiu des de l’1 de gener del 2023. Com ja va passar amb el 0’5% anterior en relació amb l’IPCA, es trauran unes instruccions des de Funció Pública per a la posada en marxa immediata. Estarem vigilants perquè es faci efectiva com més aviat millor, si és possible, aquest mateix mes de febrer o març.

Respecte a l’eliminació de la taxa de reposició, sent una reivindicació històrica del mateix sindicat, hem exigit que s’elimini ja en el proper PGE 2024, sense haver d’esperar al 2025.

La recuperació d’ocupació pública està compromesa amb CCOO, entre d’altres, al pla de xoc, que no només ha de servir per donar estabilitat a les plantilles, una cosa prioritària, sinó per recuperar ocupació i rejovenir-les